7/05/2016 10:41:00 μ.μ.
0
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Αξιότιμε, κύριε πρωθυπουργέ,                                 
Από 1 Ιουλίου 2016 τίθεται σε εφαρμογή ο μνημονιακός νόμος που προβλέπει αυστηρότερο καθεστώς προϋποθέσεων παραμονής στη ρύθμιση των 100 δόσεων . Όσοι οφειλέτες έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση των 100 δόσεων θα τίθενται αυτόματα εκτός της ρύθμισης εφόσον καθυστερήσουν να πληρώσουν οποιαδήποτε νέα οφειλή προς το δημόσιο για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 15 ημερών .
Ένα ακόμα κυβερνητικό μέτρο που έρχεται να συμπληρώσει τον καταιγισμό φορολογικών επιβαρύνσεων που έχουν δεχθεί οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια και να δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την επιβίωση τους  . Οι υπέρογκες φορολογικές επιβαρύνσεις  έχουν οδηγήσει σε συσσώρευση φορολογικών και ασφαλιστικών  υποχρεώσεων  και χρεών και  σε συνδυασμό με το εχθρικό  καθεστώς ρυθμίσεων που δεν διευκολύνουν καθόλου την αποπληρωμή ,   οδηγούν σε αδιέξοδο  τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες βιοτέχνες  έμπορους  .
Οι Μικρομεσαίες επιχειρήσεις  οι αυτοαπασχολούμενοι , οι επαγγελματίες , βιοτέχνες έμποροι   δεν μπορούν να επωμιστούν αλλά πρόσθετα φορολογικά βάρη ,ήδη   αδυνατούν να ανταπεξέλθουν  στις   βεβαρημένες  υποχρεώσεις τους και πλέον θα βρεθούν αντιμέτωποι με  τις αρμόδιες φορολογικές και ασφαλιστικές  υπηρεσίες που θα διεκδικούν το σύνολο των ανεξόφλητων  οφειλών τους εφαρμόζοντας σε βάρος τους όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, δηλαδή προχωρώντας σε κατασχέσεις εισοδημάτων, καταθέσεων και περιουσιακών τους στοιχείων.
Η ελληνική οικονομία βυθίζεται στην ύφεση , κανένα κυβερνητικό μέτρο που ψηφίζεται  δεν είναι αναπτυξιακό , αντίθετα   οδηγούν σε μεγάλες οικονομικές επιβαρύνσεις  με αποτέλεσμα να εντείνουν περισσότερο την φτωχοποίηση της χώρας  δημιουργώντας  ακόμη περισσότερα λουκέτα επιχειρήσεων  μεγαλύτερη ανεργία και θέτοντας  ουσιαστικό πρόβλημα επιβίωσης της επιχειρηματικότητας  στη χώρα μας, ενώ δεν θα    επιφέρουν τα αναμενόμενα έσοδα στα δημόσια ταμεία .
ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ

Με τιμή για το Δ.Σ
Ο πρόεδρος                                                                     ο γραμματέας


Μακρής Παναγιώτης                                                          Χρόνης Κωνσταντίνος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.