7/23/2016 03:45:00 μ.μ.
0
Έχω ακούσει διάφορες απόψεις για το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού και βλέπω ότι γενικά υπάρχει μια παρανόηση. Το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι το έχει ΚΑΘΕ Έλληνας υπήκοος. Δε μου το στερεί κανένας Τσίπρας, κανένας Λεβέντης και από την άλλη ούτε μου το εξασφαλίζει κάποιος (γιατί πολύ απλά αυτό το δικαίωμα το ΕΧΩ από την στιγμή που μου δόθηκε η ελληνική υπηκοότητα).
Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι διάφοροι εκφραστές απόψεων είναι το επιπλέον κόστος που φορτώνουν οι νομοθέτες στους κατοικούντες στο εξωτερικό, απαγορεύοντάς τους να μπορούν να ψηφίσουν στις κατά τόπους πρεσβείες και προξενεία της Ελλάδας (μέρη που ελέγχονται από το ελληνικό κράτος). Αυτό το κόστος το φορτώνουν και σε όλους όσους βρίσκονται στο εξωτερικό για μερικές μέρες. Για παράδειγμα, κάποιος που έχει πάει για επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό κατά την περίοδο των εκλογών, χάνει την δυνατότητα να ψηφίσει.
Προσωπικά πιστεύω στην Δημοκρατία και πιστεύω ότι η συμμετοχή σε αυτήν είναι υποχρέωσή μου. Ταξίδεψα και ψήφισα στις τελευταίες εκλογές, θα ταξιδέψω και θα ψηφίσω και στις επόμενες. Η Δημοκρατία απαιτεί την συμμετοχή όλων. Η παρεμπόδιση των πολιτών στο να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα είναι άλλη μια ελληνική πρωτοτυπία (όλα τα κράτη με τα οποία είχα συναναστροφή, έχουν εφαρμόσει την επιστολική ψήφο εδώ και χρόνια).

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.