7/09/2016 10:36:00 π.μ.
0
Ανδριανός  μαζί με ολόκληρη την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας για το “Σχέδιο Β” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την ελληνική οικονομία.
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός συνυπέγραψε μαζί με ολόκληρη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και πρώτο υπογράφοντα τον Πρόεδρο κ. Κυριάκο Μητσοτάκη Επίκαιρη Επερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή προς τον Υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παπά, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο με θέμα την κατάθεση του “Σχεδίου Β” για την ελληνική οικονομία.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
“Το τελευταίο διάστημα έρχονται στη δημοσιότητα πληροφορίες σχετικά με την ύπαρξη ενός παράλληλου σχεδίου για την ελληνική οικονομία, το οποίο είχε αναλάβει κατ' εντολήν σας – όπως ο ίδιος έχει δηλώσει – ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Βαρουφάκης.
Λίγες μέρες μετά το διχαστικό δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με την τότε ιδιότητα του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, υπέβαλλε Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων προκειμένου να δημοσιοποιήσει ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας τη μελέτη επιπτώσεων εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, στην οποία ο ίδιος είχε αναφερθεί σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.
Σε απάντηση του εν λόγω αιτήματος, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Παππάς σημείωνε προκλητικά ότι επρόκειτο για “ανάλυση των επιπτώσεων” και όχι “μελέτη επιπτώσεων” και ως εκ τούτου δεν συνιστούσε “επίσημο σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ και επιστροφής σε εθνικό νόμισμα”, αρνούμενος ουσιαστικά την ύπαρξη ενός τέτοιου σχεδίου.
Με την απάντησή του ο υπουργός Επικρατείας κ. Παππάς διέψευδε τον πρωθυπουργό του κ. Αλέξη Τσίπρα, που από το βήμα της Βουλής στις 31.07.2015 απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφης Γεννηματά, είχε χαρακτηριστικά πει: “...Φυσικά και είχα δώσει προσωπικά εντολή να συγκροτηθεί ομάδα επεξεργασίας σχεδίου άμυνας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης”.
Όπως είναι γνωστό, η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει από τις 30.03.2016 αίτημα για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το ζήτημα της οικονομίας, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες που οδήγησαν στο κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή περιορισμών στην κίνηση των κεφαλαίων, ζημιώνοντας ανυπολόγιστα τους Έλληνες πολίτες.
Οι λόγοι για τους οποίους οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι κάνουν ό,τι μπορούν για να μην εξεταστεί το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής από την Ολομέλεια της Βουλής, είναι προφανείς.
Θυμίζουμε ότι η Νέα Δημοκρατία ψήφισε υπέρ της πρότασης σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τη Δανειοδότηση των πολιτικών κομμάτων και των ΜΜΕ, η οποία ήδη έχει ξεκινήσει από καιρό τις εργασίες της. Σας υπενθυμίζουμε ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είχε υποβάλλει το σχετικό αίτημα μετά το αίτημα της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία, το οποίο, όπως φυσικά γνωρίζετε, παραμένει ακόμα αδικαιολογήτως σε εκκρεμότητα.
Το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας πλέον γίνεται πιο επίκαιρο από ποτέ. Υπό το φως μάλιστα και των τελευταίων αποκαλύψεων του Αμερικανού Οικονομολόγου Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, τον οποίο ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης είχε τοποθετήσει επικεφαλής της ομάδας που κατάρτιζε το “Plan X”.
Τους ισχυρισμούς του κ. Γκάλμπρεϊθ επιβεβαιώνουν και μια σειρά από γεγονότα και δηλώσεις της εποχής, όπως οι συνεντεύξεις του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη στην ιστοσελίδα newstatesman.com (13.07.2015) και στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA (14.07.2015) με τις οποίες αποκάλυψε πως με εντολή του Πρωθυπουργού και του κυβερνητικού επιτελείου είχε συστήσει ειδική ομάδα εξέτασης ενός Grexit, το ενδεχόμενο έκδοσης IOUs και του κουρέματος των ελληνικών ομολόγων της ΕΚΤ, αλλά και την πιθανότητα εθνικοποίησης της Τράπεζας της Ελλάδος.
Τα ίδια επανέλαβε ο κ. Βαρουφάκης και στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ (19.01.2016). Και σε αυτή την συνέντευξη επιβεβαίωσε την ύπαρξη ενός 'Σχεδίου Χ' το οποίο είχε εκπονήσει η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με εντολή του Πρωθυπουργού κ. Α. Τσίπρα για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Ταυτόχρονα αποδέχθηκε ότι εξέταζε ένα σύστημα εξωτραπεζικών ηλεκτρονικών συναλλαγών για την αντιμετώπιση της τραπεζικής αργίας.
Από όλα τα ανωτέρω είναι σαφές ότι η κυβέρνηση είχε επεξεργαστεί ένα 'Plan B' ή 'Plan X' κατ' άλλους, το  οποίο στην πραγματικότητα ήταν το 'Plan (T)sipras', ο οποίος σήμερα εξακολουθεί να σφυρίζει αδιάφορα και να μην παίρνει επίσημη θέση για όλα όσα αναφέρει ο Αμερικανός καθηγητής και σύμβουλος του κ. Βαρουφάκη, τα οποία εκθέτουν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση.
Στα αποσπάσματα του βιβλίου του τότε συμβούλου του κ. Βαρουφάκη με τίτλο 'Καλώς όρισες στη μαρτυρική αρένα' αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι σχεδιαζόταν η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, η εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος και των τραπεζών, η ανακεφαλαιοποίησή τους με νέα δραχμή, το κλείσιμό τους επ' αόριστο, η έκδοση υποσχετικών για πληρωμή μισθών και συντάξεων καθώς και η επιστράτευση Δημοσίων Υπαλλήλων.
Προβλεπόταν ακόμη η ανάληψη της ευθύνης για τη Δημόσια Τάξη, την Ασφάλεια και τις προμήθειες βασικών ειδών από τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εσωτερικών.
Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια εποχή κατά την οποία όλοι οι Έλληνες πληρώνουν πολύ ακριβά το μάρμαρο των σχετικών αποτυχιών της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα και της δήθεν περήφανης διαπραγμάτευσης, που κορυφώθηκε με το δημοψήφισμα 'φιάσκο' με το οποίο εξαπάτησε τους πολίτες.
Τα ερωτήματα που απαιτούν άμεσες και συγκεκριμένες απαντήσεις είναι πολλά και αμείλικτα.
Κατόπιν των ανωτέρω,
Επερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί Επικρατείας, Οικονομικών και Άμυνας:
1.       Υπήρξε ή δεν υπήρξε 'Σχέδιο Β' ή 'Σχέδιο Χ' όπως όλοι οι πρωταγωνιστές της περιόδου ομολογούν;
2.       Ποιοι συμμετείχαν στην ομάδα του κ. Βαρουφάκη για την επεξεργασία του 'Σχεδίου Β' εκτός από τον κ. Γκάλμπρεϊθ και τι θέσεις κατέχουν σήμερα;
3.       Πόσο κόστισε η μελέτη και στη βάση ποιας σύμβασης απασχολήθηκε ο Αμερικανός καθηγητής ως σύμβουλος του κ. Βαρουφάκη καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας;
4.       Από ποιον και πότε έλαβε την εντολή σύνταξης της έκθεσης που περιγράφει ο κ. Γκάλμπρεϊθ στο βιβλίο του;
5.       Ποιοι ήταν οι αποδέκτες της έκθεσης;

6.      Η εν λόγω έκθεση παρουσιάστηκε στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα τον Μάιο του 2015, όπως αναφέρει στο βιβλίο του ο κ. Γκάλμπρεϊθ, και αν ναι, πότε και από ποιους;”

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.