7/31/2016 10:43:00 π.μ.
0


Μετά την απόφαση του μείζονος τμήματος Επταμελούς Σύνθεσης του  Ελεγκτικού Συνεδρίου και την απόρριψη και των τελευταίων των ενστάσεων κατά του έργου ΣΔΙΤ για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου  η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:
Με την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού  Συνεδρίου επιβεβαιώνεται  πλεον με τρόπο απόλυτο και στο ανώτατο δυνατό επίπεδο(Τμήμα Μείζονος-Επταμελούς Σύνθεσης Ελεγκτικού Συνεδρίου) η απαρέγκλιτη τήρηση από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου της απόλυτης νομιμότητας στο σύνολο των διαδικασιών και δράσεων που αυτή ανέλαβε και έφερε εις πέρας για την υλοποίηση του έργου και την υπογραφή της Σύμβασης Σύμπραξης. Μάλιστα δε, με τρόπο πλέον αμετάκλητο και μη αναστρέψιμο, αφού κατά της απόφασης αυτής, ο νόμος δεν επιτρέπει την άσκηση οποιουδήποτε άλλου ένδικου μέσου.
Μετά και την εξέλιξη αυτή και την πανηγυρική, για ακόμα μία φορά, δικαίωση της Περιφέρειας τόσο στο επίπεδο της ορθότητας του έργου, όσο και στην τήρηση της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, οφείλουν πλέον όλοι οι εμπλεκόμενοι στο έργο (Κυβέρνηση, Δημοτικές Αρχές, ΦΟΔΣΑ) να σεβαστούν και να τηρήσουν τη νομιμότητα και να υπηρετήσουν το καθήκον τους υπερ του Δημοσίου συμφέροντος, ως προκύπτει από τη θεσμική θέση που υπηρετούν.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έχει ήδη αποστείλει επιστολή στο ΦΟΔΣΑ, η οποία κοινοποιήθηκε και στο αρμόδιο Υπουργείο, και ζητά άμεσα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, τονίζοντας ότι άλλος χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει καθώς μέρα με τη μέρα η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο ασφυκτική.
Πρόκειται για μια επιστολή με καθαρούς πολιτικούς όρους, με την οποία ο Περιφερειάρχης ζητά από το ΦΟΔΣΑ άμεσα να αποστείλει την μελέτη του ΠΕΣΔΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να ληφθεί η τελική απόφαση και να έχουμε εγκεκριμένο ΠΕΣΔΑ. Η οποιαδήποτε καθυστέρηση σ’ αυτή την διαδικασία θα έχει ως αποτέλεσμα να ζημιωθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι πολίτες.
Η υπογραφή της ΣΔΙΤ βάζει μια για πάντα τέλος στην πολιτική αυθαιρεσία και τον πολιτικό καιροσκοπισμό, στην κατασπατάληση δημοσίου χρήματος και στο περιβαλλοντικό έγκλημα, από τα οποία για δεκαετίες υπέφεραν οι Πελοποννήσιοι πολίτες. Η Πελοποννησιακή Αρχή  είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί με κάθε μέσο τα συμφέροντα των πολιτών της, πόσο μάλλον όταν καθημερινά και εμφατικά δικαιώνεται σε όλα τα επίπεδα η διαφανής και νόμιμη διοίκησή της, ιδίως δε από την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Το έργο της Περιφερειακής αρχής εξακολουθεί να αποτελεί τη μόνη ορθολογική και νόμιμη λύση ολοκληρωμένης διαχείρισης με εξασφαλισμένους κοινοτικούς πόρους. Είναι  έργο καινοτόμο, πράσινο και το φθηνότερο κάτι το οποίο όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει θα οδηγήσει σε μείωση των δημοτικών τελών.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.