7/11/2016 09:43:00 π.μ.
0


Tο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard, ανακοινώνει την έναρξη του Θερινού Προγράματος Μαθητών Λυκείου 2016 (“High School Summer Program - HSSP”). 

  Μαθητές Λυκείου, όλων των κατευθύνσεων, έχουν την ευκαιρία  να παρακολουθήσουν για δυόμιση εβδομάδες το εντατικό, καθημερινό σεμινάριο, με θέμα: «Εισαγωγή στη Μελέτη των Επιστημών του Ανθρώπου». Το πρόγραμμα έχει στόχο να φέρει τους συμμετέχοντες μαθητές σε επαφή με σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα και προσεγγίσεις, οι οποίες θα τους προετοιμάσουν για το επόμενο στάδιο της εκπαίδευσής τους, το πανεπιστήμιο.

  Από τους συμμετέχοντες, 14 προέρχονται από όλα τα γενικά λύκεια της Αργολίδας και δύο από το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης. Τέσσερις φοιτητές του Harvard, οι Pietro Galeone, Shahrukh Khan, Shaiba Rather και Laila Smith, συμμετέχουν σαν εκπαιδευτικοί συνεργάτες. Αξιοποιώντας την επιστημονική μεθοδολογία αντιστοίχων προγραμμάτων που πραγματοποιούνται κάθε καλοκαίρι στο Πανεπιστήμιο Harvard, έχουν ήδη προετοιμάσει μαζί με τους καθηγητές τους το φετινό αναλυτικό πρόγραμμα και θα καλλιεργήσουν ακόμη περισσότερο τις δεξιότητές τους στην εκπαιδευτική πράξη. 

  Όπως κάθε χρόνο, το HSSP περιλαμβάνει ποικίλες δραστηριότητες. Καθηγητές από το Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών του Harvard θα επισκεφθούν το πρόγραμμα. Ο Στέλιος Βιρβιδάκης, Καθηγητής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα δώσει διάλεξη σχετική με την θεματική ενότητα του προγράμματος «Ηθική και Δικαιοσύνη». Επιπλέον, ο Νικόλας Τουρίδης, Εκπαιδευτικός Σύμβουλος και Συντονιστής του Αμερικανικού Προγράμματος του Ιδρύματος Fulbright στην Ελλάδα, θα ενημερώσει τους μαθητές για εκπαιδευτικές ευκαιρίες σε αμερικανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα. Εφέτος, θα συμμετέχει ως υπότροφος και η Δρ. Χρυσούλα Κλειδή, μέλος του διδακτικού προσωπικού των Αρσακείων Σχολείων. Το πρόγραμμα θα περατωθεί με το καταληκτήριο συνέδριο των μαθητών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Ιουλίου και θα είναι ανοικτό στο κοινό. 

  Το εντατικό αυτό αγγλόφωνο πρόγραμμα σχεδιάζεται και υλοποιείται από τον κ. Νικόλα Πρεβελάκη, Λέκτορα Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard και Αναπληρωτή Διευθυντή Υποτροφιών και Ανάπτυξης Αναλυτικών Προγραμμάτων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στην Ουάσιγκτον, σε συνεργασία με τον Kevin Caffrey, Λέκτορα Κοινωνικών Σπουδών από το Harvard.   


Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος)
Πανεπιστήμιο Harvard0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.