8/02/2016 07:10:00 μ.μ.
0
Στο πλαίσιο του έργου το "Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα στην Ψηφιακή Εποχή", είναι διαθέσιμες μέσω της ιστοσελίδας του Ιδρύματος δύο εκπαιδευτικές εφαρμογές: 
(α) “Ενδύεσθαι”: Η εφαρμογή καλεί τον χρήστη να έρθει σε επαφή με τοπικές ενδυμασίες από όλη την Ελλάδα και να εξασκήσει τις γνώσεις του σε αυτές. Οι φορεσιές που απεικονίζονται στο εκπαιδευτικό παιχνίδι αποτελούν μέρος της πλούσιας συλλογής του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος. 

(β) Το Ναύπλιο στον 19ο αιώνα: Η εφαρμογή μεταφέρει τον χρήστη στο Ναύπλιο του 19ου αιώνα μέσα από ένα παιχνίδι γνώσεων, παρέχοντας του πληροφορίες για ιστορικά κτίρια και μνημεία της πόλης. Η τρισδιάστατη απεικόνιση των κτιρίων πραγματοποιήθηκε με βάση το πλούσιο ιστορικό υλικό από το αρχείο του Ιδρύματος. 

Οι εφαρμογές απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες, ενώ αποτελούν μέρος της ευρύτερης προσπάθειας του ΠΛΙ για συνεχή ανάπτυξη στον τομέα των ψηφιακών υποδομών. 

Οι εν λόγω εφαρμογές είναι διαθέσιμες και μέσω κινητού τηλεφώνου και tablet στις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις: 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.