8/29/2016 05:36:00 μ.μ.
0Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο και έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι τα έντομα αυτά εάν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα, μεθοδικά και σωστά δημιουργούνται τεράστια προβλήματα από το μεν πρώτο στην ελαιοκαλλιέργεια από το δε δεύτερο στην τουριστική ανάπτυξη και τα δύο μαζί στην τοπική οικονομία μιας περιοχής.

Εκ του γεγονότος αυτού και της ιδιαίτερης σημασίας που απαιτείται, μετά από πολλά μακροχρόνια πειράματα διαπιστώθηκε ότι η καταπολέμηση του δάκου αλλά και των κουνουπιών, επιβάλλεται να γίνεται συλλογικά σε γενική κλίμακα με τα κατάλληλα εντομοκτόνα. Εφ΄όσον μάλιστα αρχίσει αρκετά νωρίς και εκτελεστεί με την δέουσα επιμέλεια , επιτυγχάνονται αρκετά ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το Πρόγραμμα της  Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου διεξάγεται επί σειρά ετών από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με τις ΔΑΟΚ των Π.Ε. (Σήμερα βέβαια απαιτείται η επανεξέταση και ο ανασχεδιασμός της όλης διαδικασίας). Ιδιαίτερα όσον αφορά την ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ η σωστή εφαρμογή, έχει καθοριστική σημασία τόσο για την ποσότητα του παραγόμενου προϊόντος , όσο και για την διασφάλιση της ποιότητάς του.

Παρ΄ όλα αυτά από το 2011 στα πλαίσια της στρεβλής δημοσιονομικής προσαρμογής παρατηρείται υποχρηματοδότηση του προγράμματος (συνεχώς μειούμενη με αποτέλεσμα από τα 30.000.000€ να φτάσει στα μισά),  μείωση του επιστημονικού και του εργατοτεχνικού  προσωπικού, περιορισμούς στις μετακίνησης των υπαλλήλων,  καθώς και την εμπλοκή σε γραφειοκρατικές διαδικασίες, με αποτέλεσμα να  δυσχεραίνεται το πρόγραμμα. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.