8/09/2016 05:04:00 μ.μ.
0

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αρ. Μπαλτά με θέμα την ανάγκη άμεσης εκκίνησης των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ναυπλίου.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
“Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ναυπλίου, πρόσφατα δημιουργήθηκαν και νέα ρήγματα στη νότια εσωτερική πλευρά της οροφής με μερική ρηγμάτωση και καταστροφή των αγιογραφιών ενώ κατέρρευσαν σοφάδες στη βόρεια εξωτερική πλευρά της στέγης του κτηρίου.

Οι ζημιές αυτές θέτουν σε κίνδυνο τόσο τον ίδιο τον ναό – κηρυγμένο ιστορικό διατηρητέο μνημείο, χρονολογούμενο από την περίοδο της Β' Ενετοκρατίας (1712) – όσο και τους εκκλησιαζόμενους και τους διερχόμενους.

Κατόπιν αυτού,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:


1.    Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο για την άμεση έναρξη εργασιών επισκευής και αποκατάστασης του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ναυπλίου και ποιο το σχετικό χρονοδιάγραμμα”.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.