8/01/2016 12:42:00 μ.μ.
0

Σημεία συνέντευξης Γιάννη Μανιάτη στην εκπομπή «ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ» της ΕΡΤ
·           Σήμερα έχουμε πολύ θέαμα αφού δεν υπάρχει άρτος. Έχουμε κυβερνητικές φιέστες παντού αφού η κυβέρνηση δεν παράγει κανένα έργο.
·           Φιέστα κενή περιεχομένου έξω από τη Βουλή με ισχυρά στοιχεία προσβολής του εθνικού κοινοβουλίου.
·           Φιέστα στο νοσοκομείο της Σαντορίνης από τον πρωθυπουργό και στη συνέχεια 9 αεροδιακομιδές ασθενών προς Κρήτη.
·           Φιέστα στο αεροδρόμιο της Πάρου που ολοκληρώθηκε με χρήματα ιδιωτικής εταιρίας.
·           Η Κυβέρνηση ανακοινώνει δίκτυο 19 Υδατοδρομίων, αλλά το Υδατοδρόμιο της Κέρκυρας αδειοδοτήθηκε το 2014! Δεν χρειάζεται να το ξανα-αδειοδοτήσετε.
·           Η χώρα έχει βαθιά ανάγκη από εθνική αυτογνωσία, να συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση τα λάθη της και να λυθεί το μείζον θέμα της ανεργίας.
·           Τον Ιανουάριο 2015 είχαμε αδειοδοτημένες περιβαλλοντικά 105 μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις 6.1 δις €. Από τότε δεν έχει κουνηθεί φύλλο.
·           Αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε κόμματα και φιέστες από την κυβέρνηση δεν χρειάζονται. Χρειάζεται να δούμε τα προβλήματα και να δώσουμε λύσεις.
·           Επειδή η κυβέρνηση δεν έχει προσελκύσει καμία επένδυση για να εισπράττει δημόσια έσοδα έχει διαλύσει αγρότες και μικρομεσαίους.
·           Το 62% του εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών που βγάζουν έως 7.000 € καθαρά, πάει σε φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές. Αυτό είναι μη βιώσιμο.
·           Χρειάζεται σταθερό φορολογικό σύστημα, μείωση συντελεστών, καθαρό μήνυμα από την κυβέρνηση ότι θέλουμε επενδύσεις.
·           Είμαστε υπέρ της κατάργησης του απαράδεκτου κι εξωφρενικού μπόνους. Αν ο λαός δώσει στο πρώτο κόμμα 42% στέλνει μήνυμα πλειοψηφικού ρεύματος.
·           Λέμε: να σπάσουν μεγάλες εκλογικές Περιφέρειες που είναι θερμοκήπια διαφθοράς και διαπλοκής. Δεν το θέλει η κυβέρνηση.
·           Λέμε: να δώσουμε δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό στα χρόνια της κρίσης. Δεν το θέλει η κυβέρνηση.
·           Έλληνες Δημοκράτες-Σοσιαλιστές προχωρούμε ως πόλος ανεξάρτητος, αυτοδύναμος, δυνατός και όποιος θέλει ας ακολουθήσει τη δική μας γραμμή.
·           Η αλαζονεία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ότι μπορούν να λύσουν μόνοι τα προβλήματα, να σταματήσει. Στην εποχή των μνημονίων χρειάζεται πολιτική συνεννόηση.
·           Χρειάζονται προοδευτικές συμμαχίες, κυβερνήσεις συνεργασίας με προοδευτικό πρόσημο καθώς απέναντι έχουμε μια συντηρητικότατη Ευρώπη.
·           Χρειάζεται ένα Big Bang ώστε η Κεντροαριστερά που εκφράζει 25-30% πολιτικά άστεγων πολιτών να καλυφθεί υπό μια ενιαία ομπρέλα.
·           Να διασφαλίσουμε άμεση, στενή συνεργασία με το ΠΟΤΑΜΙ στη Βουλή και προετοιμασία σε περίπτωση εκλογών να κατέβουμε με ενιαίο ψηφοδέλτιο.
·           Παραδόθηκε πόρισμα κοινής επιτροπής Δημοκρατικής Συμπαράταξης-Ποταμιού που θέτει πλαίσιο συνεργασίας. Πριν τον Νοέμβριο θα τεθεί στην κρίση του λαού.
·           Η χώρα δεν χρειάζεται νέες εκλογές. Χρειάζεται συνεννόηση κομμάτων που πιστεύουν στην Ελλάδα της εθνικής αυτοπεποίθησης και της προόδου.
·           Ας γίνει μάθημα το παράδειγμα της Κύπρου, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας. Δεν έχουμε πολυτέλεια να συνεχίσουμε αλαζονεία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορούν μόνοι.
·           Λοκάουτ, μαζικές απολύσεις, μείωση εργατικού κόστους ας τα ξεχάσουν οι συνομιλητές της κυβέρνησης.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.