9/08/2016 09:44:00 π.μ.
0

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και
Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού

Θέμα:  Για την επαναλειτουργία του εργοστασίου χυμοποίησης και τυποποίησης χυμού της ΕΑΣ Αργολίδας «Εσπερίδες».


Εντελώς κατεστραμμένο ύστερα από μεγάλη πυρκαγιά έμεινε το Εργοστάσιο χυμοποίησης και τυποποίησης χυμού της ΕΑΣ Αργολίδας «Εσπερίδες».
Η πυρκαγιά που σημειώθηκε την Τετάρτη 31 Αυγούστου έχει αφήσει εκτεθειμένους πάνω από εκατό εργαζόμενους αλλά και τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής που παρέδιδαν την παραγωγή τους στο συνεταιριστικό εργοστάσιο.
Αυτή η μεγάλη καταστροφή αποδεικνύει ότι οι κανόνες πυρασφάλειας που ισχύουν σε μεγάλες βιομηχανίες είναι κομμένοι και ραμμένοι στη λογική περιορισμού του κόστους,  αφού, κανένα αποτέλεσμα δεν είχαν τα συστήματα πυρασφάλειας παρά το ότι ήταν αυτά που προβλέπονται από τη νομοθεσία. Αποτέλεσμα αυτών των ελλιπών μέτρων ήταν να μπει σε κίνδυνο η ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
Επειδή στο εργοστάσιο αυτό εργάζονταν πάνω από εκατό εργαζόμενοι από μια περιοχή που πλήττεται ιδιαίτερα από την ανεργία και απορροφούσε μεγάλες ποσότητες αγροτικών προϊόντων επείγει να παρθούν κυβερνητικές πρωτοβουλίες για να συνεχιστεί η λειτουργία του με όλους τους εργαζόμενους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση:
·         Για την άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου.
·         Για την πλήρη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και του εισοδήματος των μικρομεσαίων αγροτών.
·         Για να διασφαλιστούν τα δεδουλευμένα και να εξασφαλιστεί η στήριξη των εργαζομένων για όσο διάστημα χρειαστεί, μέχρι την πλήρη επαναλειτουργία του εργοστασίου.

Ο βουλευτής
Νίκος Καραθανασόπουλος


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.