9/20/2016 09:50:00 π.μ.
0

Στην 7145/20-7-2016 Ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με άλλους βουλευτές του κόμματος με θέμα την καθυστέρηση που έχει σημειωθεί στην έκδοση αδειών κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, απάντησε ο αν. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γ. Τσιρώνης.
Στην Απάντηση του Υπουργού αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

“Σε απάντηση της (α) σχετικής Ερώτησης που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από τους Βουλευτές που αναφέρονται στον επισυναπτόμενο Πίνακα Κοινοποιήσεων, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισυνάπτουμε το υπ' αριθμ. πρωτ. 4009/26-7-2016 έγγραφο της Δ/νσης Προστασίας Δασών & Αγροπεριβάλλοντος/ΥΠΕΝ, από το οποίο προκύπτει ότι με τη διάταξη της παρ. 7 του άρθρου 52 του v. 4280/2014 ως ισχύει, που αφορά στη νομιμοποίηση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων επί δασικού χαρακτήρα εκτάσεων, οι οποίες λειτουργούν χωρίς τις προβλεπόμενες άδειες, έχει δοθεί προθεσμία τριών (3) ετών (μέχρι τις 8-8- 2017) από τη δημοσίευση του ανωτέρω νόμου, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες έκδοσης των απαραίτητων για τη νομιμοποίησή τους αδειών. Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι παρότι οι περιφερειακές δασικές Υπηρεσίες υπάγονται στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο πλαίσιο του επιτελικού του ρόλου σε θέματα προστασίας του δασικού πλούτου της χώρας συνεργάζεται με το καθ' ύλην αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης που έχει την ευθύνη της διοικητικής αναδιοργάνωσης του δημόσιου τομέα, με σκοπό την ενδυνάμωση των δομών που έχουν ως αντικείμενο την εφαρμογή της δασικής νομοθεσίας και πολιτικών που σχετίζονται με το δάσος. Τέλος, για τους λόγους που αναφέρονται στο έγγραφο της Υπηρεσίας του ΥΠΕΝ κοινοποιείται το παρόν με αντίγραφο της Ερώτησης στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων”. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.