9/02/2016 09:14:00 μ.μ.
0
Η πυρκαγιά στο εργοστάσιο Εσπερίδες ιδιοκτησίας της ΕΑΣ Αργολίδας έχει πάρα πολλές προεκτάσεις και εννοώ κοινωνικό οικονομικές για την Αργολίδα και όχι μόνο. Εκτός του γεγονότος πως μένουν άνεργοι περίπου 150 εργαζόμενοι , πλέον έχουν πρόβλημα και οι παραγωγοί που διέθεταν τα προϊόντα τους στην Ένωση και βέβαια ένα θέμα που δημιουργείτε είναι  και αυτό των τιμών της χυμοποίησης . Από την εποχή που αγοράστηκε το εργοστάσιο 2 δις δραχμές από τον Προδρομάκη , τότε που ήταν στο Δ.Σ. οι Π.Πεβερέτος και Ν.Σωτηρόπουλος η ΡΕΑ έκανε πλέον τον ρυθμιστή στην τιμή του χυμού. Πριν όσοι πήγαιναν τα προϊόντα τους στα εργοστάσια των ιδιωτών στο χυμό πληρωνόντουσαν 2 δραχμές το κιλό και αυτόματα με το που μπήκε στο παιχνίδι η Ένωση πήγε 6 δραχμές το κιλό. Άρα η απουσία τους από την αγορά θα ρίξει και την τιμή των προϊόντων προς χυμοποίηση και  βέβαια μην ξεχνάτε και τους υπόλοιπους επαγγελματίες οι οποίοι συνεργαζόντουσαν με το εργοστάσιο και επιβίωναν από την λειτουργία του.

Όμως υπάρχουν και ερωτήματα για την καταστροφική πυρκαγιά , όταν πήγε η πυροσβεστική η φωτιά ήταν ήδη στην βοριοανατολικά πλευρά του εργοστασίου και ο χρόνος από την στιγμή που ειδοποιήθηκε μέχρι και να φτάσουν στο σημείο  ήταν περίπου 7΄ ουσιαστικά αντέδρασαν άμεσα . Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση όλων των Π.Υ. της Περιφέρειας Πελοποννήσου , εδώ να επισημάνουμε πως ήταν επιχειρησιακά πολύ έξυπνο το ότι έβαλαν 2 αυτοκίνητα να δίνουν νερό από το κανάλι του Αναβάλου δεξιά και αριστερά της μπροστινής πλευράς του εργοστασίου και έτσι δεν έτρωγαν χρόνο να πηγαίνουν και να γεμίζουν από τους κρουνούς στη Ν.Κίο , επίσης ήρθε ειδικό αυτοκίνητο από την Αθήνα που γέμιζε τις μπουκάλες του οξυγόνου .Η  Π.Υ. που διενεργεί και την προανάκριση έχει ορίσει ανεξάρτητο πραγματογνώμονα για το περιστατικό προκειμένου να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για την καταστροφική πυρκαγιά

Ας πάμε όμως στα ερωτήματα ,από που ξεκίνησε η πυρκαγιά και γιατί,   πόση ώρα μετά την έναρξη της πυρκαγιάς ειδοποιήθηκε η Π.Υ., αν καθυστέρησαν να ειδοποιήσουν γιατί καθυστέρησαν και τι υπήρχε στον χώρο που εκδηλώθηκε κατ΄αρχήν η πυρκαγιά , υπήρχε όγκος απορριμμάτων στον προαύλιο χώρο και αν υπήρχε επιτρεπόταν; .

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.