9/02/2016 02:57:00 μ.μ.
0
Απάντηση Πολάκη σε Ανδριανό για τα προβλήματα στη λειτουργία των δομών υγείας της Αργολίδας ακόμα και στις εφημερίες παιδιάτρων: “Προγραμματίστηκε πρόσληψη παιδιάτρου για το Νοσοκομείο Αργολίδας, και δρομολογείται για άμεση αντιμετώπιση η πρόσληψη παιδιάτρου σε κοντινό Κέντρο Υγείας και η συμμετοχή του στο πρόγραμμα εφημέρευσης παιδιατρικής στο Νομό”.
Στην 5259/9-5-2016 Ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα τα προβλήματα στη λειτουργία των δομών υγείας της Αργολίδας ακόμα και στις εφημερίες παιδιάτρων, απάντησε ο αν. Υπουργός Υγείας κ. Π. Πολάκης.
Στο ως άνω έγγραφο αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
“Με την υπ' αριθμ. Α2α/Γ.Π. 29247/26-4-2016 απόφαση έγκρισης προκήρυξης θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ, εγκρίθηκε η προκήρυξη μίας (1) θέσης Επιμελητή B' Παιδιατρικής στο Γ Ν. Αργολίδας (Νοσηλευτική Μονάδα Άργους).
Το Γ.Ν. Αργολίδας είχε αιτηθεί την κάλυψη θέσης ειδικότητας Παιδιατρικής από επικουρικό ιατρό, χωρίς να υπάρξει ενδιαφέρον.
Τέλος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 του Ν. 3868/2010, οι Διοικητές των Y.Π.E. μπορούν με κοινές αποφάσεις τους να μετακινούν μεταξύ των Υγειονομικών Περιφερειών τους, ιατρικό, επιστημονικό μη ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, τεχνικό και λοιπό προσωπικό των φ.Π.Υ.Υ.Κ.Α. και των Υγειονομικών Περιφερειών τους για κάλυψη εφημεριών ή άλλων αναγκών για χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών, που μπορεί να ανανεώνεται για ακόμα τρεις (3) μήνες, μέσα στο ίδιο έτος.
H υποστελέχωση των Νοσοκομείων της Αργολίδας, αντιστρέφεται ήδη καθότι:
α) Προγραμματίστηκε ήδη πρόσληψη παιδιάτρου για το Νοσοκομείο Αργολίδας, αλλά και παιδιάτρων στο ΓΝ Κορίνθου και στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

β) Δρομολογείται για άμεση αντιμετώπιση η πρόσληψη παιδιάτρου σε κοντινό Κέντρο Υγείας και η συμμετοχή του παιδιάτρου στο πρόγραμμα εφημέρευσης παιδιατρικής στο Νομό”. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.