9/24/2016 01:09:00 μ.μ.
0
Σωτηρία Ε. Παπαδοπούλου

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας εκ των συλληφθέντων της μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης με κατηγορίες για ληστείες, εμπόριο ναρκωτικών και παράνομη διακίνηση προσφύγων κατέχει υπεύθυνη θέση στο hotspot Σκαραμαγκά . Ο 55χρονος Α.Κ. είναι Τούρκος που έχει πάρει ελληνική υπηκοότητα και σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Αστυνομίας η δραστηριότητα της οργάνωσης ήταν μεγάλη σε ότι αφορά την παράνομη διακίνηση προσφύγων. "Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διακριβώθηκε ότι τα μέλη της οργάνωσης, επίσης με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, δραστηριοποιούνταν και στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, καθώς και στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Όσον αφορά στην διακίνηση μεταναστών, προέκυψε ότι τον μήνα Ιούλιο του έτους 2015, μετέφεραν από τα παράλια της Τουρκίας στην Τήλο, πενήντα (50) μη νόμιμούς μετανάστες, άγνωστης υπηκοότητας, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος, ενώ σε άγνωστο χρόνο μετέφεραν και άλλους εκατόν είκοσι (120) μη νόμιμούς μετανάστες, τους οποίους εγκατέλειψαν στη νήσο Ψέριμο.

Επιπλέον, την 17.8.2016 παρέλαβαν με οχήματα, από περιοχή της Αττικής, εξήντα επτά (67) μετανάστες, Αφγανικής, Ιρανικής, Πακιστανικής, Ιρακινής Σομαλικής και Αιγυπτιακής υπηκοότητας, αντίστοιχα, με σκοπό να τους μεταφέρουν στην Ιταλία, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

Την 18.8.2016, επιβίβασαν τους ανωτέρω μετανάστες σε πλωτό σκάφος, από περιοχή της Μεσσηνίας, το οποίο λόγω μηχανικής βλάβης, προσάραξε σε βραχονησίδα νότια της νήσου Σαπιέντζας, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την ζωή των μεταναστών, οι οποίοι εντοπίσθηκαν και διασώθηκαν από τις Λιμενικές Αρχές της Μεσσηνίας."
Όποια θέση και αν κατέχει είτε είναι διορισμένος από το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής είτε είναι μέλος Μ.Κ.Ο. η συμμετοχή του εγείρει σοβαρό πολιτικό θέμα, αναμένουμε υπεύθυνες απαντήσεις από το υπουργείο για την ιδιότητα του εν λόγω κυρίου, γιατί αν είναι υπάλληλος του υπουργείου πρέπει να απολογηθεί ο πολιτικός του προϊστάμενος ή ακόμα και αν ήταν στο hotspot ως μέλος Μ.Κ.Ο και πάλι πρέπει να απολογηθεί ο όποιος υπεύθυνος για το αν ελέγχονται όσοι δραστηριοποιούνται   και κινούνται ελεύθερα μέσα στα hotspots με απώτερο σκοπό την εκμετάλλευση της ανάγκης των προσφύγων για διαφυγή προς την Ευρώπη.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.