10/20/2016 12:33:00 μ.μ.
0

Σε πολιτικούς υπεύθυνους των αρμόδιων Υπουργείων και στους Αιρετούς αποδίδει η ΠΟΕ-ΟΤΑ τα εργατικά ατυχήματα που έχουν σημειωθεί στην καθαριότητα των ΟΤΑ. Συγκεκριμένα, από τον Ιούλιο του 2014 μέχρι και τις 19 Σεπτεμβρίου 2016, συνολικά 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν εν ώρα υπηρεσίας και άλλοι 7 τραυματίστηκαν σοβαρά, σύμφωνα με το συνημμένο πίνακα.

"Βλέπουν τους ανθρώπους σαν τους αριθμούς των μνημονίων. Των μνημονίων που επέτειναν την κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς ελλείψει πόρων για τη συντήρηση των οχημάτων καθαριότητας, ελλείψει μόνιμου προσωπικού και επιβολή υπερεργασίας τα ατυχήματα αυξήθηκαν. Και μαζί αυξήθηκαν τα θανατηφόρα ατυχήματα", αναφέρει χαρακτηριστικά η Επιτροπή. "Βλέπουν επίσης την απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση-εκχώρηση των υπηρεσιών με την καθαριότητα να βρίσκεται πρώτη στη λίστα. Δεν λογαριάζουν τις ανθρώπινες ζωές."

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ κάνει λόγο για μη εφαρμογή θεσμικού πλαισίου στους χώρους εργασίας: "Οι κυβερνώντες, οι υπηρεσιακοί παράγοντες των αρμόδιων Υπουργείων και οι Αιρετοί αδιαφορούν για την εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου που υπάρχει και υπαγορεύει τους όρους και τις προϋποθέσεις της Υγιεινής και της Ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Το ίδιο ακριβώς κάνουν και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Κωφεύουν στα τακτικά δυστυχήματα και κλείνουν τα μάτια στην εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου."

Σφοδρή επίθεση και προς τους Αιρετούς κάνει η Ομοσπονδία για την πρόσληψη συμβασιούχων και την... επίσκεψη Φούχτελ: "οι Αιρετοί δείχνουν να έχουν παραμερίσει τις ανθρώπινες αξίες και ενδιαφέρονται να βγάλουν μια φωτογραφία με τον Γερμανό επιτετραμμένο Φούχτελ, ανταλλάσσοντας μαζί του απόψεις για το πώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να... εκσυγχρονιστεί δια της εισόδου των μεγάλων εργολαβικών και επιχειρηματικών συμφερόντων. Κοινώς πώς θα... ωφεληθούν. Μέχρι τώρα προσλαμβάνουν υπαλλήλους με 5μηνα ή 8μηνα και τους στέλνουν θυσία στο βωμό της υπερεκμετάλλευσης και υπερεργασίας. Από τους είκοσι επτά 27 που συνολικά σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν την περίοδο που αναφέραμε οι 9 ήταν συμβασιούχοι."

Τελειώνοντας, η ΠΟΕ-ΟΤΑ τονίζει ότι οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι για αγωνιστική παρέμβαση "ούτως ώστε να μην θρηνήσει η οικογένεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης άλλα θύματα".


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.