10/18/2016 01:46:00 μ.μ.
0

Μετά την δημοσίευση της επιστολής του Δήμου Ναυπλιέων προς την εταιρεία Μορέας για την έλλειψη πληροφοριακών πινακίδων σήμανσης με αναφορά στη πόλη Ναύπλιο, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας μας ενημερώνει για την από 07-05-2012 επιστολή της στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων με θέμα «Ελλιπής σήμανση στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος Τρίπολη».

"Από το έτος 2012 που κάναμε την πρώτη αναφορά στην υπηρεσία ΕΥΔΕ/Λ.Σ.Ε.Π δυστυχώς δεν έχει αποκατασταθεί η έλλειψη των πινακίδων σήμανσης. Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε πως θα πρέπει άμεσα να τοποθετηθούν πινακίδες στο εθνικό δίκτυο με αναφορά στην πόλη Ναύπλιο."

Το κείμενο της εν λόγω επιστολής του 2012:
Η Εθνική Οδός Κορίνθου-Τρίπολης είναι ο κεντρικός Οδικός άξονας που ενώνει πόλεις της Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου. Ως εκ τούτου θεωρούμε αδιανόητο περιοχές που έχουν μεγάλη τουριστική επισκεψιμότητα και πλήθος αρχαιολογικών χώρων  με μεγάλη ιστορική σημασία, όπως οι πόλεις του Ναυπλίου – Αργους Μυκηνών να μην υπάρχουν κατευθυντήριες πινακίδες που με σαφήνεια και οπτική ταυτότητα να κατευθύνουν τους οδηγούς, που ο προορισμός τους  είναι οι  αντίστοιχες περιοχές, παρά μόνο λίγα μέτρα πριν τον κόμβο Αρχαίας Νεμέας. Αυτό ως γεγονός έχει γίνει αιτία να δεχτούμε πολλά παράπονα από κατοίκους των περιοχών αλλά και από τουρίστες για την ελλιπή οδική σήμανση και τα προβλήματα που τους δημιούργησε κατά την οδήγηση τους.

Θεωρούμε πως οι κατευθυντήριες πινακίδες στους συγχρόνους αυτοκινητόδρομους θα πρέπει να υπόκεινται σε μια απλή αρχή: σαφήνεια σήμανσης και οπτική ταυτότητα και αυτό λόγω της αυξημένης απαίτησης για ασφάλεια καθώς τα λάθη των οδηγών που δεν αντιλαμβάνονται έγκαιρα την έξοδο μπορεί να οδηγήσουν σε  μοιραία ατυχήματα.
 
Ελπίζουμε με το παρόν έγγραφο να συμβάλουμε στην αποκατάσταση των ελλείψεων σήμανσης. Περιμένουμε για τις δικές ενέργειες.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.