10/20/2016 01:23:00 μ.μ.
0

Διαφορά 26 εκ. ευρώ εντοπίζει ο Δήμος Άργους Μυκηνών στα ποσά που λάμβανε για έργα την τετραετία 2006-09 σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα.

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος, μετά την συμμετοχή του  στο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο την περασμένη εβδομάδα, συντάσσεται με τις αποφάσεις που εξήγγειλε η Ένωση, κυρίως όσες αφορούν την ενίσχυση των οικονομικών πόρων των ΟΤΑ. 

Με δελτίο τύπου του, ο Δήμος Άργους Μυκηνών παραθέτει τα οικονομικά στοιχεία που δικαιολογούν αυτή τη συμπόρευση:

Η παρούσα δημοτική αρχή, με σύνεση προσπαθεί να επιβιώσει του οικονομικού στραγγαλισμού, ο οποίος επιβάλλεται από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών. Την τετραετία 2006-2009, 6 Δήμοι & 2 κοινότητες όπου σήμερα αποτελούν τον Δήμο Άργους Μυκηνών, έπαιρναν για έργα (ΣΑΤΑ) 11.803.660ευρώ! Επιπροσθέτως, λάμβαναν 16.680.008,03 ευρώ για έργα από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ δλδ σύνολο 28.483.668,3! Σήμερα ο Δήμος Άργους Μυκηνών λαμβάνει 633,990ευρώ, για την ίδια εδαφική έκταση κάθε χρόνο για έργα (ΣΑΤΑ) όπου διαπιστώνει κανείς πως η διαφορά από την  τετραετία 2006-2009, αγγίζει τα 25.947.708,3!

Δια τούτο, η παρούσα δημοτική αρχή, συμπορεύεται με τις παρακάτω θέσεις που εξέδωσε η ΚΕΔΕ:

Οικονομικό πλαίσιο Μεταρρύθμισης – Πόροι της Τ.Α.
  1. φορολογική αποκέντρωση με φορολογικές ελευθερίες χωρίς επιπλέον επιβάρυνση του πολίτη και με μηχανισμό αναδιανομής για άρση των ανισοτήτων.
  2. νέα γενιά παρακρατηθέντων και ταυτόχρονη επιστροφή εσόδων από φόρο ζύθου, βοσκοτόπων, πετρελαιοειδή κλπ.
  3. πρόγραμμα υποστήριξης της σχεδιαζόμενης μεταρρύθμισης με διασφαλισμένους πόρους και προσωπικό.
  4. απόδοση του 10% από τα έσοδα του Πράσινου Ταμείου
  5. δραστική μείωση των επιτοκίων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων
  6. δημιουργία ενός νέου Aναπτυξιακού Προγράμματος της Τ.Α., που θα συμπληρώνει το ΕΣΠΑ και μπορεί να χρηματοδοτείται από τη νέα γενιά παρακρατηθέντων, το ΠΔΕ, την ΕΤΕΠ και το Πράσινο Ταμείο. Το Πρόγραμμα αυτό θα παρέχει ιδιαίτερα υποστήριξη στους μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς δήμους.
  7. η μη μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στην Τ.Α. όπως είναι σήμερα, αλλά η μελέτη για την θεσμοθέτηση ενός νέου φόρου ακίνητης περιουσίας, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, αφού αυτός ο φόρος θεωρείται ο πλέον δίκαιος φόρος.
  8. οι αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο των Δημοσίων Επενδύσεων και των Προμηθειών έχουν ουσιαστικά «μπλοκάρει», με εμφανή αποτελέσματα στην ανάπτυξη και την απασχόληση. Το πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί άμεσα.
  9. τέλος, η μείωση των εσόδων (ΚΑΠ, ΣΑΤΑ, Φόρος Ζύθου, Βοσκοτόπια, τέλη παραχωρησιούχων κλπ) αλλά και η αύξηση του κόστους με νομοθετικές παρεμβάσεις (επιβάρυνση μισθολογικού και φορολογικού κόστους, ασφαλιστικές εισφορές, μεταφορές υπαλλήλων, φορολογικές προκαταβολές επί εκδιδομένων λογαριασμών ύδρευσης των ΔΕΥΑ κλπ) οδηγούν τους Δήμους σε αδυναμία λειτουργίας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.