10/29/2016 11:06:00 μ.μ.
0
Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κρανιδίου επισκέφθηκε την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016, το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης. Ανά δύο οι τάξεις του Σχολείου ξεναγήθηκαν από την Πρόεδρο του Ι.Λ.Μ.Ε. στις αίθουσές του.
Οι μαθητές στάθηκαν αρχικά στο κήπο μπροστά από το Μουσείο όπου βρίσκονται οι προτομές των ερμιονιτών αγωνιστών Γιάννη και Σταμάτη Μήτσα και ενημερώθηκαν για την ηρωική προσφορά τους στον Αγώνα του ’21.
Στη συνέχεια ενημερώθηκαν για το παλαιό ερμιονίτικο αρχοντικό σπίτι του 18ουαιώνα, το οποίο σήμερα στεγάζει το Ι.Λ.Μ.Ε. και το οποίο το 1827 λειτούργησε ως Βουλευτήριο.
Έγινε συζήτηση για τη Γ΄ Εθνοσυνέλευση της Ερμιόνης, τους 141 πληρεξουσίους των Ελλήνων, τις συνεδριάσεις και τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
Στην αίθουσα του άνω ορόφου οι μαθητές παρατήρησαν τα ιστορικά ντοκουμέντα, τα όπλα του Αγώνα, τους πίνακες των ηρώων του ζωγράφου Raymond, τα ιστορικά κειμήλια και ενθυμήματα.
Στην αίθουσα του ισογείου περιεργάστηκαν αντικείμενα του Μουσείου, τις φορεσιές, τους ζωγραφικούς πίνακες και τις παλαιές φωτογραφίες του Μουσείου. Επίσης ενημερώθηκαν για τα εκθέματα από την οικονομική και κοινωνική ζωή της Ερμιόνης.
Ευχαριστούμε τους συνοδούς εκπαιδευτικούς για το ενδιαφέρον τους να επισκεφθούν το Μουσείο και ελπίζουμε η επίσκεψη των μαθητών στο Μουσείο να ήταν ένα ταξίδι γνώσης σχετικής με το παρελθόν, την τοπική ιστορία και παράδοσή μας.
Τίνα Αντωνοπούλου
Πρόεδρος Δ.Σ. του Ι.Λ.Μ.Ε.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.