10/24/2016 08:46:00 μ.μ.
0


          Ολοκληρώνεται το μήνα Οκτώβριο η συμμετοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άργους στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό, Erasmus+. Το Σχέδιο με το οποίο συμμετείχε το σχολείο είχε τίτλο "Tap-Swipe-Pinch. Tablets changing the way to teach and learn", και πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Δράσης για την Μαθησιακή Κινητικότητα Προσωπικού Σχολικής Εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα, διάρκειας ενός έτους, πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Ελλάδος) με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
          Το Σχέδιο πραγματεύτηκε την ενσωμάτωση και χρήση εξελιγμένων και σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων στην μαθησιακή διαδικασία, η οποία λαμβάνει χώρα στο σχολικό περιβάλλον και στα πλαίσια αυτού πραγματοποιήθηκε από εκπαιδευτικό του σχολείου επιμορφωτική επίσκεψη διάρκειας μίας εβδομάδας για την παρακολούθηση δομημένου κύκλου μαθημάτων από εκπαιδευτικό οργανισμό του εξωτερικού στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.
          Στα πλαίσια της διάχυσης των αποτελεσμάτων στην τοπική κοινότητα, διεξήχθησαν ποικίλες δραστηριότητες που συνδέθηκαν με το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Ανάπτυξης της σχολικής μονάδας, μεταξύ των οποίων επιμορφωτικές συναντήσεις της εκπαιδευτικού που παρακολούθησε το πρόγραμμα κατάρτισης στην Ισπανία με το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου,  workshop στα πλαίσια ημερίδας με εκπαιδευτικούς από ολόκληρη την Γ' εκπαιδευτική περιφερειακή ενότητα Αργολίδας κ.ά.
          Αξίζει να σημειωθεί η πολύ σημαντική ευρωπαϊκή προστιθέμενη αξία που κατέκτησε το σχολείο μέσω της συμμετοχής του στο πρόγραμμα Erasmus+, καθώς και η πρόθεση του εκπαιδευτικού προσωπικού να συμπράξει ξανά με εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού, με στόχο την ενίσχυση της καινοτομίας στην παιδαγωγική και τον εκσυγχρονισμό των μεθόδων διδασκαλίας.
Πληροφορίες για το πρόγραμμα Erasmus+ θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.