10/13/2016 09:12:00 μ.μ.
0

Σε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για το πρόγραμμα Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη συμμετείχε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, την περασμένη Παρασκευή, την οποία διοργάνωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΠΕΠ Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την προετοιμασία της πρόσκλησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό, που εντάσσεται στο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 - 2020, και κυρίως οι διαδικασίες εφαρμογής, τα σχέδια δράσης, τα κριτήρια αξιολόγησης, το πλαίσιο διαχείρισης και η αρχιτεκτονική των ΒΑΑ Πελοποννήσου βάσει των θεματικών στόχων και των επενδυτικών προτεραιοτήτων. Οι Στρατηγικές ΒΑΑ  θα πρέπει να καλύπτουν τις απαιτήσεις και ανάγκες των πόλεων της Πελοποννήσου και ταυτόχρονα να υπηρετούν αρχές μιας σύγχρονης αστικής διακυβέρνησης των πόλεων προκειμένου να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά  τις πέντε  βασικές προκλήσεις που εντοπίζει η ΕΕ: κλιματικές, περιβαλλοντικές, δημογραφικές, κοινωνικές και οικονομικές. 
Η σχετική τελική απόφαση θα ληφθεί στις 8 Νοεμβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι στο πρόγραμμα Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη έχουν ενταχθεί - όσον αφορά στην Πελοπόννησο - η Καλαμάτα και οι δήμοι Άργους Μυκηνών και Ναυπλιέων.
12/10/2016


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.