10/05/2016 10:41:00 π.μ.
0Μετά την ανάκληση της απόφασης για το κλείσιμο του ΙΚΑ Κρανιδίου, ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός έκανε χθες την εξής δήλωση:

“Οι πληροφορίες ότι ανακαλείται η απόφαση της υποδιοικήτριας του Ιδρύματος για το κλείσιμο του ΙΚΑ Κρανιδίου δικαιώνουν τον συντονισμένο αγώνα όλων όσοι πιστέψαμε ότι η κατάργηση αυτής της σημαντικής για τον τόπο μας δομής θα υποβάθμιζε την περιοχή και θα προσέθετε αχρείαστη γραφειοκρατική επιβάρυνση και ταλαιπωρία στις πλάτες των ασφαλισμένων."

Κατόπιν ο κ. Ανδριανός στράφηκε κατά των χειρισμών της κυβέρνησης: "Η παλινωδία αυτή καταδεικνύει και κάτι ακόμη: Ότι η κυβέρνηση κινείται σε όλα τα επίπεδα με απερισκεψία και επιπολαιότητα, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις σημαντικές επιπτώσεις που έχουν οι ενέργειές της στην καθημερινότητα των πολιτών. Χρέος μας παραμένει, για όσο διάστημα αυτή η ανεύθυνη κυβέρνηση συνεχίζει να βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας, αυτές τις αρνητικές συνέπειες να τις αποτρέπουμε με αποφασιστικότητα, συντονισμό και αποτελεσματικότητα”.

Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Μανιάτης συντάχθηκε με την κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας: "Οι διοικήσεις οφείλουν να αφουγκράζονται τα λεγόμενα των πολιτών και να κρίνουν με κύριο γνώμονα το συμφέρον τους και όχι με άκριτες πολιτικές επιταγές μείωσης των παροχών. Το γεγονός ότι αποτρέψαμε την ίδια προσέγγιση που είχε γίνει από υπηρεσιακούς παράγοντες από το 2012, θα έπρεπε να έχει συνετίσει όσους πολιτικά υπεύθυνους άκριτα συνεχίζουν να αποδέχονται λαθεμένες υπηρεσιακές εισηγήσεις", ενώ συνέχισε αναφερόμενος στις ευθύνες της διοίκησης ότι "οι προτάσεις για καλύτερη διαχείριση των πόρων για τη λειτουργία του υποκαταστήματος έπρεπε να είχαν εξεταστεί από τη διοίκηση πριν παρθεί μια απόφαση που τελικά σε σύντομο χρονικό διάστημα ανακλήθηκε από τους ίδιους, οι οποίοι υπαναχώρησαν χωρίς να προσφέρουν κάτι καλύτερο στο ήδη υπάρχον καθεστώς λειτουργίας του υποκαταστήματος, όπως αυτό είχε θεσπισθεί από την προηγούμενη διοίκηση."

Την ανάκληση της απόφασης χαιρέτισε και η Λαϊκή Ενότητα Αργολίδας δηλώνοντας ότι "στάθηκε από την πρώτη στιγμή σε όλες τις κινήσεις του αγώνα των κατοίκων, με αντιπροσωπεία της παραβρέθηκε στην συμβολική κατάληψη του ΙΚΑ κρανιδιου στην οποία συμμετείχε και ο σ. Θ Πετράκος , πρώην βουλευτής και μέλος της ΠΓ της ΛΑΕ και συμμετείχε στην διαμαρτυρία μαζί με κατοίκους και αυτοδιοικητικούς της Ερμιονίδας στις εκδηλώσεις για τον Καποδίστρια στο Ναύπλιο."

Η Λαϊκή Ενότητα έκανε προσωπική αναφορά και στις απόψεις του κυβερνητικού βουλευτή Γιάννη Γκιόλα: "Αξίζει να αναφερθούμε στην εκκωφαντική αφωνία των τοπικών οργάνων του κυβερνώντος κόμματος, στις αντικρουόμενες απόψεις του κυβερνητικού βουλευτή, που ακόμα και στο τελευταίο του δελτίο τύπου προσπαθεί να μειώσει προσωπικά τον Θανάση Πετράκο, αποκρύπτοντας την ιδιότητα του και την πολιτική του ένταξη, όλα τα παραπάνω  συνιστούν προσβολή προς τους κατοίκους και την τοπική κοινωνία της Ερμιονίδας".
 
Εναντίον του κ. Γκιόλα καταφέρθηκαν και αντιπρόσωποι αντιμνημονιακών πολιτών της Ερμιονίδας που εξέφρασαν με δελτίο τύπου την αγανάκτησή τους, ενώ έγινε και σχετική αναφορά στο θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων.

"Δεν πέρασαν οι παλαιοκομματικοί χειρισμοί του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή η διγλωσσία, η αποσιώπηση του θέματος από τη νομαρχιακή τους, η νενομνημονιακή αλαζονεία, ειδικά ο βουλευτή τους έσπασε όλα τα ρεκόρ διαφορετικών απόψεων, ακόμα και σήμερα με το δελτίο τύπου του προσπαθεί να μειώσει κουτοπόνηρα τον Θανάση Πετράκο της ΛΑΕ. Ξέροντας πως η μεγάλη σειρά των αγώνων που υπήρξαν λίγα χρόνια πίσω μαζί με αυτή την νίκη, καταγράφηκαν βαθιά στην συνείδηση του κόσμου Ερμιονίδας, θα συμμετέχουμε στο κίνημα για να εγκατασταθεί παντού η ανακύκλωση στην Πελοπόννησο και να μην εφαρμοστεί το πανάκριβο ΣΔΙΤ στη διαχείριση των απορριμμάτων."

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.