10/12/2016 07:47:00 μ.μ.
0


Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννης Στουρνάρας κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τη νομιμότητα χορήγησης δανείων σε πολιτικά κόμματα και επιχειρήσεις ΜΜΕ, απαντώτας σε σειρά ερωτημάτων που έθεσαν βουλευτές-μέλη της επιτροπής αναφορικά με τον έλεγχο που άσκησε η Τράπεζα της Ελλάδας σε δάνεια που έδωσαν διάφορες τράπεζες, χωρίς τις αναγκαίες διασφαλίσεις, σε πολλές περιπτώσεις.

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Γκιόλας, ως μέλος της επιτροπής, υπέβαλε ερωτήματα στον κ. Στουρνάρα  που αφορούν:
  • Στον τρόπο εξαγοράς της PROTON BANK από τον επιχειρηματία Λαυρεντιάδη, παρά τις επιφυλάξεις των ελεγκτών της ΤτΕ
  • Στο δάνειο ύψους 421 εκατ. ευρώ που ενέκρινε η Εθνική Τράπεζα στη θυγατρική εταιρεία του Ομίλου της, "ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ", με όρους όχι συμφέροντες για την Τράπεζα
Επίσης ο κ. Γκιόλας μετέφερε  ερώτημα πολίτη που, όπως είπε, παρακολουθεί ανελλιπώς τηλεοπτικά τις εργασίες της επιτροπής, αναφορικά με δάνειο που έλαβε ο πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γ. Προβόπουλος, όταν αποχωρούσε από την Πειραιώς (2008) για την αγορά μετοχών, τις οποίες μάλιστα κατείχε, όντας (στη συνέχεια) Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, η οποία ελέγχει όλες τις Τράπεζες, άρα και την Πειραιώς.
"Πόσο νόμιμο και πόσο ηθικό ήταν αυτό;", ρώτησε ο κ. Γκιόλας τον κ. Στουρνάρα.

Οι ερωτήσεις του κ. Γκιόλα προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννη Στουρνάρα στο παρακάτω βίντεο:


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.