10/13/2016 01:07:00 μ.μ.
0

Αλλαγές θα γίνουν στην τροπολογία για τους συμβασιούχους καθαριότητας στο δημόσιο που θα ψηφιστούν την επόμενη Τετάρτη από τη Βουλή. Σύμφωνα και με πληροφορίες του aftodioikisi.gr:
  • Θα παρατείνονται έως 31/12/2017 οι συμβάσεις όλων όσων είχαν παραταθεί έως 31/12/2016, συμπεριλαμβανομένων και των διμηνιτών. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα παραταθούν οι συμβάσεις των διμηνιτών που είχαν προσληφθεί το 2015 και στη συνέχεια ανανεώθηκαν με την γνωστή πρωτοχρονιάτικη ΠΝΠ, επιβεβαιώνοντας τη σχετική ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ και διαψεύδοντας την ΠΟΕ-ΟΤΑ.
     
  • Όλες οι συμβάσεις θα παραταθούν αυτοδίκαια και η παράτασή του δεν θα εξαρτάται από τις «εγγεγραμμένες πιστώσεις στους οικείους προϋπολογισμούς», φράση η οποία θα αφαιρεθεί από την τροπολογία που έχει κατατεθεί στη Βουλή.  
Να σημειωθεί ότι για αυτοδικαία παράταση όλων των συμβάσεων έκανε λόγο στην χθεσινή του ανακοίνωσή και το Συνδικάτο ΟΤΑ, ενώ αντίθετα στο δελτίο Τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, το σημείο αυτό ήταν θολό. Για αυτοδίκαια παράταση έκανε λόγο και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, μετά τη συνάντηση που είχε χθες με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ για το θέμα των συμβασιούχων της καθαριότητας: "Η παράταση θα είναι αυτοδίκαια, θα έχει αναδρομικότητα για τις συμβάσεις που έληξαν 90 ημέρες πριν την δημοσίευση σε ΦΕΚ της Τροπολογίας και θα περιλαμβάνει όλες τις συμβάσεις, όπως αυτές είχαν παραταθεί με προηγούμενες ρυθμίσεις και όλες τις 8μηνες του έτους 2016". 

Στη χθεσινή συζήτηση του κ. Βερναρδάκη με την ΠΟΕ-ΟΤΑ συμπεριλήφθηκε το Νομοσχέδιο για την «κινητικότητα» και συμφωνήθηκε ότι, στο Νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται και οι Σχολικοί Φύλακες που έχουν μεταταχθεί σε Νοσοκομεία, αλλά και οι Δημοτικοί Αστυνόμοι που έχουν μεταταχθεί σε Σωφρονιστικά Καταστήματα.


Επιπροσθέτως, συζητήθηκαν:
  • H αναγνώριση προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα ως προς το Εργατοτεχνικό Προσωπικό ΥΕ και ΔΕ να μην έχουν συνάφεια
  • Η αναδρομικότητα ενός μηνός από την δημοσίευση σε ΦΕΚ Υπερωριών – Νυχτερινών και Εξαιρέσιμων
  • Η πρόσληψη των Σχολικών Καθαριστριών με μοριοδότηση, έτσι ώστε να προσληφθούν εκείνες που ήδη εργάζονται επί πολλά χρόνια
  • Η επιλογή με συνάφεια των θέσεων ευθύνης των Τεχνικών Υπηρεσιών και τέλος
  • Το θέμα των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, μετά την τελευταία νομοθετική πρωτοβουλία και τα προβλήματα που προέκυψαν.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.