10/18/2016 10:35:00 π.μ.
0

Καμία θετική εξέλιξη στην πορεία υλοποίησης των έργων του Αναβάλου δεν προκύπτει από την απάντηση του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Β. Αποστόλου, σε σχετική ερώτηση του Γιάννη Μανιάτη, από τις 25 Αυγούστου.

Ο βουλετής Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σχολιάζει ότι το βασικό θέμα των απαλλοτριώσεων βρίσκεται ακόμα σε επίπεδο προθέσεων, καθώς επίσης ούτε το νομικό πλαίσιο δεν έχουν βρει για να κινηθούν οι διαδικασίες υλοποίησης του έργου «Μεταφορά και Διανομή Νερού Άρδευσης από Δίκτυα Αναβάλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Δήμο Μιδέας Ν. Αργολίδας»

Στην απάντησή του ο Υπουργός αναφέρει μεταξύ άλλων ότι εκκρεμεί η εκτίμηση αξίας των ιδιοκτησιών (κόστους 2.000 ευρώ) που πρέπει να γίνει κατόπιν διαγωνισμού, ενώ μέχρι σήμερα έχουν εκταμιευθεί περίπου 4.800.000 εκ των 8.835.000 ευρώ της συνολικής δαπάνης.

Όσον αφορά το έργο επέκτασης αρδευτικού δικτύου προς τον Δήμο Επιδαύρου που έχει ενταχθεί στο νέο πρόγραμμα ΠΑΑ 2014-2020, αναμένεται η προέγκριση υπογραφής του Συμφωνητικού από την Διαχειριστική Αρχή.

Τέλος, για το έργο μεταφοράς και διανομής νερού στην Ερμιονίδα, έχει γίνει η οριστική παραλαβή της μελέτης και παρότι είχε ενταχθεί η κατασκευή του έργου στο ΠΑΑ 2007-2013, ο Υπουργός δηλώνει ότι θα πρέπει να υποβληθεί σχετική πρόταση στο ΠΑΑ 2014-2020 για την κατασκευή του έργου, ώστε να αξιολογηθεί.

Αναλυτικότερα, ακολουθεί το κείμενο της απάντησης του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Β. Αποστόλου:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.