10/21/2016 11:59:00 π.μ.
0

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 9 Οκτωβρίου ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Κεραμικής του 2016 με την αξιολόγηση των έργων που υπέβαλλαν καλλιτέχνες-κεραμίστες από όλη την Ελλάδα (και από την Αργολίδα). Ο διαγωνισμός οργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ), διοργάνωση που σαν πολιτιστικός θεσμός πραγματοποιείται για 54 έτη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας, Γιάννης Γκιόλας, χαρακτηρίζει σημαντικό θεσμό τον εν λόγω διαγωνισμό και τονίζει: "Όλα αυτά τα χρόνια μέσω του διαγωνισμού ενάντια σε κάθε λογής αντιξοότητα η ΠΕΚΑ δίνει την ευκαιρία σε νέους κεραμίστες αλλά και σε ήδη καταξιωμένους να έρθουν σε επαφή και να προτείνουν νέες προσεγγίσεις, νέες φόρμες και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της αρχαιότερης των τεχνών".
  
Τα βραβεία του φετινού διαγωνισμού, σύμφωνα με την απόφαση της κριτικής επιτροπής είναι:
  • 1ο βραβείο: ‘IDENTITY FORMATION’, ΠΑΝΤΑΖΙΔΟΥ ΒΟΥΛΗ   
  • 2ο βραβείο: ‘ΤΑ ΛΕΛΕΚΙΑ’, ΣΤΑΥΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
  • 3ο βραβείο: ‘HIMBA’, ΤΣΟΥΡΔΙΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
Απονεμήθηκαν επίσης έπαινοι στους καλλιτέχνες Αναστασίου Δημήτρη, Παπαδοπούλου Χριστίνα και Χριστοδούλου Γαβριέλλα.

Όλα τα έργα που συμμετείχαν στον φετινό διαγωνισμό θα παρουσιαστούν στην 54η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής η οποία θα ανοίξει τις πύλες της την 12η Νοεμβρίου στο σπίτι της κεραμικής, Κηφισίας 207 Μαρούσι.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση και αναλυτικό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων θα βρείτε στο site της ΠΕΚΑ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.