10/13/2016 11:33:00 π.μ.
0

Ως ψέματα και ανακρίβειες σχολίασαν τα λεγόμενα του Δημάρχου Ναυπλιέων, στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης Αυτοδιοικητηκή Ριζοσπαστική Ανατροπή (Αυ.Ρ.Α.), Παντελής Κοκκινόπουλος και Δημοσθένης Δρούγκας.
Ρωτήθηκε ο κ. Κωστούρος, για ποιό λόγο υπαναχώρησε ως προς την Προγραμματική Σύμβαση με τον Δήμο Άργους-Μυκηνών, και απάντησε ότι ουσιαστικά δεν έγινε καμία υπαναχώρηση. Αλλά η αδιαφορία και η υπονόμευση, υπαναχώρηση σημαίνει.

Ρωτήθηκε ο κ. Κωστούρος αν το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως ισχυρίστηκε, απέρριψε ή ζήτησε επί της ουσίας κάποιες διορθώσεις. Απάντηση δεν πήραμε.

Ρωτήθηκε για ποιόν λόγο δεν ενημερώθηκαν οι Δημοτικές Παρατάξεις και το Δημοτικό Συμβούλιο, για τα προσκόμματα που προέκυψαν στην Προγραμματική Συμφωνία, και εκεί απάντηση δεν πήραμε.

Ρωτήθηκε αν ο Δήμος Ναυπλιέων συμμετείχε ενεργά και ουσιαστικά στην επίλυση των επισημάνσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σχετικά με την Προγρ. Σύμβαση, και απάντηση πάλι δεν πήραμε.
Στη συνέχεια η Αυ.Ρ.Α. κάνει αναφορά στο νέο σχεδιασμό της διαχείρισης των απορριμμάτων που ψηφίστηκε, και ιδιαίτερα στο επίμαχο Πράσινο Σημείο, όπου μεταφορτώνονται τα απορρίμματα για τη μεταφορά τους σε κεντρικές μονάδες επεξεργασίας (Σ.Δ.Ι.Τ. - ΤΕΡΝΑ), στο κόστος, αλλά και στην ανάθεση εργολάβου.
ο κ. Δήμαρχος ισχυρίστηκε ψευδώς ότι στο Πράσινο Σημείο θα γίνεται επεξεργασία των προδιαλεγμένων απορριμμάτων και στις Κεντρικές μονάδες θα μεταφέρεται το υπόλειμμα, διαψεύδοντας το σχέδιο που ο ίδιος κατέθεσε. Σε παρατήρησή μας ότι η Σ.Δ.Ι.Τ – ΤΕΡΝΑ δεν δέχεται υπόλειμμα, αλλά μόνο σύμμεικτα απορρίμματα (βάση του κανονισμού λειτουργίας της) και πάλι επέμεινε στα ψέμματα του.

Σε ερώτηση για το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων από το Σταθμό Μεταφόρτωσης προς την Κεντρική μονάδα επεξεργασίας, απάντησε ότι δεν θα υπάρχει κόστος μεταφοράς. Ενώ είναι συμφωνημένο το κόστος αυτό να “φορτωθεί” στους Δήμους.

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν καταλαβαίνει ότι δεσμεύει για 28 χρόνια τους δημότες σε μια αντιπεριβαλλοντική και πανάκριβη “λύση” διαχείρισης των απορριμμάτων που θα εκτοξεύσει τα δημοτικά τέλη στα ήδη πληγέντα από τα Μνημόνια νοικοκυριά, εκεί διάλεξε αντί του ψεύδους την σιωπή.

Δεν μπορούμε βέβαια να παραγνωρίσουμε ότι είπε και μια αλήθεια και αυτή αφορά την παραδοχή της επαφής του με γνωστό εργολάβο σκουπιδιών που δραστηριοποιείται στην περιοχή.
Κλείνοντας η Αυ.Ρ.Α. εκδηλώνει την απορία και υποψία της για το πώς ένα τέτοιο θέμα δεν έτυχε της προβολής που του αναλογεί από μερίδα των τοπικών ΜΜΕ, και πόσο τυχαία είναι "η πλήρης συμπόρευση του Δημάρχου με τον κ. Τατούλη και τον σχεδιασμό του (ΤΕΡΝΑ), λίγες ημέρες πριν τον υποδεχθεί (μαζί με τον κ.Φούχτελ) στην 6η ΕλληνοΓερμανική Συνέλευση".

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.