10/13/2016 02:12:00 μ.μ.
0

Αθώος κρίθηκε χθες από το δικαστήριο ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, για την υπόθεση που είχε προκύψει το καλοκαίρι του 2010, με την εναπόθεση των σκουπιδιών στη χωματερή της Μαραθόλακκας του Ταϋγέτου. Το δικαστήριο ωστόσο καταδίκασε, τον (τότε) αντιδήμαρχο καθαριότητας και νυν πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, Γιάννη Καμβυσίδη, με ποινή φυλάκισης έντεκα μηνών με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 500 ευρώ.

Ο δήμαρχος και ο πρώην αντιδήμαρχος δικάστηκαν με κατηγορίες ρύπανσης του περιβάλλοντος και παραβίασης δικαστικής απόφασης, αναφορικά με τις αποφάσεις απαγόρευσης για το Δήμο Καλαμάτας να εναποθέσει σκουπίδια στη Μαραθόλακκα. Το 2010, ο Δήμος είχε προσφύγει ξανά στη δικαιοσύνη ζητώντας την αναθεώρηση απαγορευτικής απόφασης κάτι που τελικά έγινε καθώς τον Ιούνιο του 2010, το δικαστήριο είχε εκδόσει προσωρινή διαταγή για την εναπόθεση των σκουπιδιών σε «κρατήρα» της Μαραθόλακκας με συγκεκριμένους όρους και προυποθέσεις.

Λίγες μέρες μετά όμως, εκπρόσωποι φορέων και κατοίκων του Ταϋγέτου και της Καλαμάτας διαπίστωσαν ότι οι όροι αυτοί δεν τηρούνταν με αποτέλεσμα η όχληση στο ευρύτερο φυσικό περιβάλλον της περιοχής να είναι έντονη. Μάλιστα ο τοπογράφος μηχανικός και κατασκευαστής δημοσίων έργων, Γιώργος Τζαμουράνης, συνέταξε και σχετική τεχνική έκθεση η οποία κατατέθηκε σε μηνυτήρια αναφορά προς την εισαγγελία.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε χθες πάντως την ενοχή και των δύο κατηγορουμένων ενώ στην απολογία του ο (τότε και νυν) δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, τόνισε ότι δυστυχώς ο Δήμος αγωνίζεται μόνος του πολλά χρόνια προκειμένου να διαχειριστεί το πρόβλημα των σκουπιδιών, δεδομένου ότι από το κράτος δεν υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός. Υπογράμμισε επιπλέον πως εκείνη την περίοδο η κατάσταση στην πόλη ήταν δραματική, με τα σκουπίδια να φτάνουν μέχρι τον πρώτο όροφο των πολυκατοικιών και με το Δήμο να προσπαθεί με κάθε τρόπο, μέσα από τη νόμιμη διέξοδο, να δώσει λύσεις στο πρόβλημα, παρ’ ότι δεν είχε αυτή την αρμοδιότητα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.