10/12/2016 10:22:00 π.μ.
0

Χθες, Τρίτη 11 Οκτωβρίου,  η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Χρ. Βερναρδάκη  προκειμένου να συζητηθεί το φλέγον ζήτημα της παράτασης με τροπολογία των Συμβάσεων εργαζομένων στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων, την ίδια ώρα που το Συνδικάτο ΟΤΑ είχε προκηρύξει στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, κατηγορώντας την επιτροπή ως "απεργοσπάστες", καθώς δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση για την κινητοποίηση, κι ότι επιδιώκει κοινό βηματισμό με την κυβέρνηση.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ξεκαθάρισε με ανακοίνωσή τής πως στη συζήτηση που έγινε πάγιο και επίκαιρο αίτημα της Ομοσπονδίας είναι η κάλυψη των τεραστίων κενών με μόνιμο προσωπικό, προκειμένου να αποτραπεί το κύμα ιδιωτικοποιήσεων. Η παράταση των συμβάσεων μεταβατικά αποτελεί προσωρινή λύση, αναγκαία όμως για την ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών που αδυνατούν να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό κυρίως λόγω της άθλιας οικονομικής τους κατάστασης.

Η Ομοσπονδία ζήτησε να ξεκαθαριστεί η ασάφεια που υπάρχει ως προς το ποιούς τελικά αφορά η τροπολογία, ενώ απαίτηση της είναι  να παραταθούν αυτοδίκαια το σύνολο των εποχιακών συμβάσεων (8μηνων) με ταυτόχρονη οικονομική ενίσχυση των Δήμων που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις μισθολογικές ανάγκες.

Διεκδίκησε επίσης να προβλεφθεί ρητά στην  διάταξη πως σε περίπτωση που Δήμος δεν παρατείνει τις συμβάσεις με απόφασή του, να μην έχει το δικαίωμα ανάθεσης της υπηρεσίας σε ιδιώτη-εργολάβο ούτε σε νέο οχτάμηνο ως το τέλος του 2017.

Η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης δηλώνοντας πως κινείται στην κατεύθυνση των θέσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ ως προς όλα τα ζητήματα που τέθηκαν, ξεκαθάρισε πως η παράταση των συμβάσεων αφορά στους συμβασιούχους με 8μηνες συμβάσεις του 2015 που είχαν παραταθεί έως το 2016, καθώς και στις 8μηνες συμβάσεις που είναι είτε ενεργές, είτε έληξαν εξήντα (60) ημέρες πριν την ψήφιση της τροπολογίας.

Σε ότι αφορά στις 2μηνες συμβάσεις ο Υπουργός ανέφερε ότι η δυνατότητα παράτασης προσκρούει σε αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου αλλά και σε Συνταγματικής φύσεως κωλύματα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.