10/21/2016 02:54:00 μ.μ.
0
Άμεσες απαντήσεις ζητά ο Γιάννης Μανιάτης από τον Υπουργό Υγείας, κ. Α. Ξανθό, για όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων και αφορούν στο προσχέδιο του νέου Οργανισμού του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας.
Ο Γ. Μανιάτης ο οποίος ήταν παρών στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην ερώτησή του, εκτός των άλλων, αναφέρει και την πρόταση που είχε κάνει ο ίδιος σε σύσκεψη με τον Υπουργό Υγείας για ανάθεση σε Πανεπιστημιακό φορέα ενασχολούμενο με θέματα Διοίκησης Μονάδων Υγείας τεχνοοικονομικής μελέτης των δύο Νοσοκομειακών Μονάδων, προκειμένου να κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση για βιώσιμη λύση λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας.
Αναλυτικά, το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
σε συνέχεια της συμμετοχής μου στη συζήτηση για τη λειτουργία της Νοσοκομειακής Μονάδας Ναυπλίου που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων την 20η Οκτωβρίου 2016 και ανάλογων συζητήσεων του Δήμου Άργους-Μυκηνών για τη λειτουργία της Νοσοκομειακής Μονάδας Άργους, με αφορμή το προσχέδιο του νέου οργανισμού του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας, σας ερωτώ τα ακόλουθα  για τα οποία τέθηκαν και ερωτήματα από τις τοπικές αρχές, τους εργαζομένους και τους φορείς που αφορά το θέμα:
1.    Θα μας γνωστοποιήσετε τις προθέσεις σας για το νέο Οργανισμό του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας, ώστε η τοπική κοινωνία να γνωρίζει με ποιες υπηρεσίες στο μέλλον θα καλύπτεται η υγειονομική της περίθαλψη;
2.    Το σχέδιο Οργανισμού που κυκλοφορεί προς διαβούλευση με ποια κριτήρια σχεδιάστηκε; Έχουν ληφθεί υπόψη ιστορικά δεδομένα νοσηλείας και περιστατικών των δύο Νοσοκομειακών Μονάδων, όπως και η υφιστάμενη κατάσταση; Ποια είναι τα ποσοτικά, οικονομικά και στατιστικά δεδομένα παρελθόντος και μέλλοντος που έχουν ληφθεί υπόψη;
3.    Η πρόταση μου για ανάθεση σε Πανεπιστημιακό φορέα ενασχολούμενο με θέματα Διοίκησης Μονάδων Υγείας  τεχνοοικονομικής μελέτης των δύο Νοσοκομειακών Μονάδων, όπου θα προτείνει μια βιώσιμη λύση λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας, που τέθηκε στην τελευταία συνάντησή μας, παρόντων των τοπικών αρχών και φορέων, δεν έχει αξιοποιηθεί. Δεδομένων των συνθηκών λειτουργίας και τοπικών αναγκών υγειονομικής περίθαλψης, πως θα αξιοποιηθεί η ανωτέρω πρόταση και αν υπάρχει άλλη ανάλογη πρόταση από εσάς για την ουσιαστική λύση των θεμάτων που απασχολούν τις δύο μονάδες;»

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.