10/20/2016 03:36:00 μ.μ.
0

Νίκος Δελφάκης, Τρίπολη  20-10-2016
(«όλοι μας ανταλάσσουμε ερωτικά emails, τι θα μας κάνετε; Εσείς στη ζούγκλα σας, όλο και πιο βαθιά,  και εμείς στις επιστολές μας.»)
Λόγω φόρτου δεν είχα δει όλη την αθλιότητα, αναμενόμενη εξάλλου από έναν που διάλεξε ως επωνυμία το «ΖΟΥΓΚΛΑ».  Καιρό είχε να «χτυπήσει», καταλάβαινε ότι έχουν αλλάξει οι καιροί, δεν ήταν τόσο εύκολο να έχει τις δάφνες του παρελθόντος και έκανε προχτές μια απόπειρα, βρήκε αυτή τη φορά Δικαστή του ΣτΕ. Ευκαιρία, λοιπόν, με την ομόθυμη καταδίκη τέτοιων φασιστικών πρακτικών, που ήδη υπήρξε και πρέπει να συνεχιστεί, να τελειώνουμε με ανάλογα φαινόμενα. Εκεί που νόμιζε ότι θα έκανε μια θεαματική επάνοδο, να υποστεί τέτοια έντονη αποδοκιμασία και απαξίωση ώστε να μην ξανατολμήσει ούτε αυτός ούτε άλλοι ίδιοι και όσοι με ικανοποίηση τα αναπαράγουν.
΄Αλλοι – πολλοί,  αρμοδιότεροι εμού, ήδη μίλησαν για καίρια δικαιώματα του ατόμου που πλήττονται από τέτοιες πρακτικές και για την καθολική  αντίσταση που πρέπει θεσμοί και κοινωνία να υψώσουν. Εγώ θέλω μόνο να συνεισφέρω τούτο: Διαβάζοντας τμήματα από τα επίμαχα emails που δημοσιεύτηκαν, μάλλον εύσημα πρέπει να αποδώσουμε στους αλληλογραφούντες, παρά ψόγο. Για εξύμνηση του έρωτα πρόκειται ανάμεσα σε δύο ερωτευμένους ανθρώπους, που έχουν επίγνωση και της θέσης τους και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν - εκ των περιστάσεων. ΄Οχι μόνο έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν, αλλά και καλά κάνουν. Του έρωτα, που εδώ και χιλιάδες χρόνια έχουν εξυμνήσει ποιητές, φιλόσοφοι, ζωγράφοι, ο απλός λαός με τα τραγούδια του και τους στίχους του και μάλιστα με πολύ πιο άμεσα και «σκανδαλιστικά» λόγια. Α!  ναι και με επιστολές που άλλοτε εστάλησαν και έφτασαν στον αποδέκτη και άλλοτε όχι, έμειναν στο συρτάρι.
Ε λοιπόν δεν πρέπει να επιτρέψουμε την πλήρη αντιστροφή, να θεωρείται δηλ. ότι αποτελεί πρόβλημα η αναφορά στον έρωτα σε επιστολές δύο ατόμων, ίσα – ίσα που «βγάζουν» κάποια από πιο όμορφα, τα πιο ωραία συναισθήματα και  βαθιά ανθρώπινες συνθήκες.

Όπως έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον στο διαδίκτυο σε δύσκολες καταστάσεις επιθέσεων κλπ, π.χ.,   « είμαστε όλοι Βέλγοι, είμαστε όλοι Γάλλοι» κλπ, προτείνω, αφού πρόκειται για πραγματική επίθεση του σκοταδισμού εναντίον της ανοιχτής κοινωνίας και των δικαιωμάτων του ατόμου, να πούμε τούτη τη φορά: «όλοι μας ανταλάσσουμε ερωτικά emails, τι θα μας κάνετε; Εσείς στη ζούγκλα σας, όλο και πιο βαθιά,  και εμείς στις επιστολές μας.». 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.