10/01/2016 10:48:00 π.μ.
0
Ο πολιτικός εφιάλτης για τη ΝΔ και την Ελλάδα έχει ταυτότητα, λέγεται Αντώνης Σαμαράς και επιστρέφει, σύντομα και πάλι κοντά μας για να μας ξεσηκώσει και να μας συναρπάσει.
Τον ντελάλη του ερχομού του έχει αναλάβει το γραφείο τύπου του, το blog antinews που επιτίθεται εσχάτως και με πάθος, κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Θυμίζουμε πωςτο antinews είναι ο διαδικτυακός χώρος συγκέντρωσης ιδεών – λυμάτων, που κυρίως ζει και αναπνέει βρίζοντας τον Καραμανλή, τον Μεϊμαράκη, τον Δένδια, τον Χατζηδάκη κ.οκ. Είναι δε το blog που όλοι οι Έλληνες πληρώνουμε πλουσιοπάροχα τα τελευταία χρόνια μέσω κρατικών τραπεζικών διαφημίσεων για να κάνει τη βρωμοδουλειά του Αντώνη.
Ο Αντώνης που αγαπήσαμε είναι και πάλι εδώ. Μας θυμίζει κάθε στιγμή τη διαδρομή του.
Δεν πιστέψαμε σε καμία στιγμή, όταν στήριξε την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι αγάπησε την οικογένεια Μητσοτάκη (που κάποτε πρόδωσε), ή ότι ενδιαφέρθηκε για μία μεγάλη ΝΔ. Το αντίθετο, το έκανε γιατί ήταν η ευκαιρία της στιγμής, το πολιτικό timing, όπως λένε και αυτοί που σπούδασαν στο Harvard. Τους ένωσε ο αντιΚαραμανλισμός και ο οπορτουνισμός με διαφορετικά κίνητρα για τον καθένα.
Αλλά ο Αντώνης Σαμαράς, δεν πρέπει να ξαφνιάζει.
Το ίδιο έκανε το 1993 όταν έριξε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και έστησε το δικό του μαγαζί την Πολιτική Άνοιξη, βρήκε την ευκαιρία του αφηγήματος του ονόματος «Μακεδονία», γιατί τότε από πίσω, ήταν σε εκκρεμότητα τα τηλεπικοινωνικά deals.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν συγχώρησε ποτέ τον Αντώνη Σαμαρά.«Δεν συγχώρησα ποτέ τον Αντώνη Σαμαρά για το έγκλημα που έκανε να ανακόψει την πορεία της Ελλάδας, διότι η Ελλάς θα ήταν αλλιώτικη αν είχαμε τερματίσει την θητεία μας» δήλωσε μιλώντας στο κυπριακό τηλεοπτικό δίκτυο ΡΙΚ ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην απώλεια της δεδηλωμένης της κυβέρνησής του το 1993.
Το ίδιο έκανε στη συνέχεια ο Αντώνης Σαμαράς, όταν στήριζε το ΠΑΣΟΚ σε όλες σχεδόν τις επιλογές.
Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, η Άνοιξη του 1995, όταν με τη λήξη της δεύτερης προεδρικής θητείας του Κωνσταντίνου Καραμανλή, επίκειτο νέα εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου έπρεπε να εκλέξει Πρόεδρο, προκειμένου να αποφύγει τις εκλογές, που είναι σίγουρο πως θα τις έχανε, λόγω της ραγδαίας πτώσης της δημοτικότητας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Σε αυτήν την κομβική χρονική στιγμή, ο Α. Παπανδρέου ήρθε σε συμφωνία με την “Πολιτική Άνοιξη” του Αντώνη Σαμαρά. Έτσι, το «ατύχημα» αποφεύχθηκε με αποτέλεσμα να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Κωστής Στεφανόπουλος, με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και φυσικά της Πολιτικής Άνοιξης του Αντώνη Σαμαρά!! Ο τότε Πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Έβερτ, ο οποίος ζητούσε τη διεξαγωγή εκλογών, στόλισε με βαρύτατες εκφράσεις τον Αντώνη Σαμαρά και την παρέα του.
Μάλιστα, ο Αντώνης Σαμαράς το «τερμάτισε» το αντιΝεοδημοκρατικό γκάζι, όταν το 1996 μίλησε στο 4ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ όπου τόνισε ότι το συνέδριο ξέφυγε από τα εσωκομματικά και έχει πάρει τις διαστάσεις αποφασιστικού παράγοντα για την πορεία των εξελίξεων!!
samaras-politikh-anoixh-synedrio-pasok
Στις εκλογές του 1996, ο Αντώνης Σαμαράς έμεινε εκτός Βουλής συγκεντρώνοντας 2.94%, ενώ έμεινε και εκτός ευρωβουλής το 1999, με ποσοστό 2.3%. Για τον Αντώνη Σαμαρά ξεκίνησαν τα χρόνια «της ερήμου», όπως τα χαρακτήριζε ο ίδιος.
Το 2004 ο Κώστας Καραμανλής σε μία πράξη μεγάλου πατριωτισμού και ενότητας, επαναφέρει τον Αντώνη Σαμαρά, στο προσκήνιο της Νέας Δημοκρατίας με τον διορισμό του ως ευρωβουλευτή και μετέπειτα ως υπουργό Πολιτισμού.
Αντί ευγνωμοσύνης ο Αντώνης Σαμαράς, επιστρέφει στον Κώστα Καραμανλή, τον χειρότερο εαυτό του. Το 2009, κάνει πόλεμο, ενάντια στη ΝΔ και την ίδια την Ελλάδα (αφού μετά μπήκε στο Μνημόνιο) και όλη η «ανενεργή» Πολιτική Άνοιξη ξαναστηρίζει το ΠΑΣΟΚ για να μην βγει η ΝΔ και ο Κώστας Καραμανλής. Ή καλύτερα προσπαθεί να φέρει τα χειρότερα δυνατά αποτελέσματα η ΝΔ, έτσι ώστε να αμφισβητηθεί ο Κώστας Καραμανλής.
Το ίδιο ξανακάνει υστερόβουλα το 2015, όταν χάνει στο δημοψήφισμα και η ΝΔ φτάνει στο 14%. Τότε προτείνει για Πρόεδρο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, προκειμένου να κάψει τον Καραμανλισμό ως εναλλακτική στις επερχόμενες εκλογές του Σεπτεμβρίου, και να επιστρέψει ο ίδιος ως σωτήρας και πάλι. Αλλά δεν του βγαίνει! Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανασταίνει την πεθαμένη ΝΔ του Σαμαρά και ξανασυσπειρώνει την Κεντροδεξιά – ξαναδίνει ελπίδα στους Έλληνες, προτού ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινήσει την φοροεπιδρομή και τις περικοπές.
Η ΝΔ τον Σεπτέμβριο του 2015 με Βαγγέλη Μεϊμαράκη αρχηγό, αγγίζει το 29% και ο Αντώνης Σαμαράς παρότι έκανε πόλεμο και τότε και στήριξε Λεβέντη και ΠΑΣΟΚ (μαζί με άλλους καιροσκόπους της ΝΔ), βρίσκεται σε νέο αδιέξοδο. Βάζει τα πρωτοπαλίκαρά του Βορίδη και Γεωργιάδη, να αμφιβητήσουν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, γιατί δεν κατάφερε να νικήσει τον ΣΥΡΙΖΑ… και πως να το κατάφερνε, όταν οι επίδοξοι αρχηγοί, του έκαναν πόλεμο ή απείχαν στις εθνικές εκλογές του Σεπτ. 2015 (Μητσοτάκης, Τζιτζικώστας, Γεωργιάδης κ.α.).
Τότε ο Αντώνης Σαμαράς μπαίνει στην λογική να στηρίξει τη μισητή του οικογένεια Μητσοτάκη, με την προοπτική ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι μία παρένθεση στη ΝΔ. Ο Αντώνης Σαμαράς ξέρει τη δυναμική του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον είχε υπουργό των απολύσεων. Ξέρει ότι ο υιός του πρώην πρωθυπουργού δεν έχει τη στόφα και είναι η βολική επιλογή του «συστήματος» για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.
Έτσι σήμερα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πέφτει από τη μία γκάφα στην άλλη και δημοσκοπικά δεν κερδίζει τίποτα από τις καταστροφικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αντώνης Σαμαράς, στήνει και πάλι το μηχανισμό της Πολιτικής Άνοιξης για να αμφισβητήσει ευθέως τον Κυριάκο Μητσοτάκη (την παρένθεση), που με τόσο «πάθος» στήριξε στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, όπου και ανέκοψε για ακόμη μία φορά την νικηφόρα πορεία της Κεντροδεξιάς, αυτή τη φορά με αρχηγό τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Ο συνασπισμός Μητσοτάκη-Σαμαρά, είχε άδοξο τέλος.
Δεν το λένε μόνο τα ντουβάρια της ταβέρνας του Βασίλη, όπου κάθε βράδυ ο Αντώνης Σαμαράς δεξιώνεται Πολανίτες, Βενιζελικούς και λοιπούς. Το λέει και το γραφείο τύπου το antinews που προετοιμάζει την επιστροφή του πολιτικού ολετήρα της κεντροδεξιάς και της χώρας.
Είπαμε θα (σας) τους ταράξουμε στο ΦΩΣ!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.