10/25/2016 09:25:00 μ.μ.
0
ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ “ΚΑΘΑΡΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ’’

Κάνοντας εξαίρεση στην πάγια τακτική μας να δημοσιεύουμε δελτία τύπου μετά από δημοτικά συμβούλια, αλλά μη μπορώντας να αφήσουμε ασχολίαστα τα όσα γράφει στο δελτίο τύπου ο Δήμαρχος, προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις, σας παραθέτουμε επιγραμματικά την πραγματικότητα.
Όταν τα περιθώρια ελιγμών τελείωσαν και έπρεπε να δοθούν στην  αντιπολίτευση απαντήσεις, ο Δήμαρχος για να αποσείσει τις δικές του ευθύνες γίνεται θιασώτης της κάθαρσης και των δήθεν σκληρών αποφάσεων.
Εμείς, λοιπόν, είχαμε θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της 23ης Φεβρουαρίου 2016 στη συνεδρίαση που αφορούσε τους απολογισμούς των σχολικών επιτροπών των ετών 2011 , 2012 και 2013  ζητώντας αναβολή του θέματος διότι από τις 14-1-2016 είχαμε κάνει, μέσω των μελών μας στις σχολικές επιτροπές, αιτήματα για τα οικονομικά στοιχεία. Παρεμπιπτόντως μέχρι σήμερα δεν τα έχουμε πάρει!
Ο δήμαρχος μας λοιδορούσε και μας κατηγορούσε ότι είμαστε δικομανείς και βλέπουμε οράματα, στηρίζοντας ανεπιφύλακτα τον Πρόεδρο των σχολικών επιτροπών και εισηγούμενος στη πλειοψηφία να ψηφίσει τους απολογισμούς, το οποίο και έκανε  “ελαφρά τη καρδία’’.
Η επιμονή μας όμως, μας έφτασε να κάνουμε συνεχείς προσφυγές στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, οι οποίες απορρίπτονταν για τυπικούς λόγους, γεγονός που ο Δήμαρχος το θεωρούσε νίκη! Και διατυμπάνιζε παντού και με έντονο ύφος ότι με αυτά που κάνουμε κωλυσιεργούμε το έργο της δημοτικής αρχής, χωρίς να βλέπει την ουσία.
Στις 31/8/2016 αποχωρήσαμε από το Δημοτικό Συμβούλιο που συζητούσαμε και πάλι θέματα απολογισμών των σχολικών επιτροπών, καταγγέλλοντάς τον ότι συνεχίζουν να μη δίνουν στοιχεία πάνω στο θέμα των απολογισμών, όπως υποχρεούται από τον Νόμο.
Όταν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση του απάντησε ότι πρέπει να δοθούν τα στοιχεία στην Αντιπολίτευση, τότε έσκασε το θέμα και ο Δήμαρχος πήρε την πύρινη ρομφαία της κάθαρσης, ισχυριζόμενος ότι έκανε ο ίδιος (!!!) πρόχειρο έλεγχο! θέλοντας να δείξει ότι δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Συγκάλεσε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για τις 26/10/2016 και ώρα 14.00 -ώρα που οι περισσότεροι εργάζονται - για να το περάσει ήρεμα και αναίμακτα!
Καλωσορίσατε κύριε Δήμαρχε στην σκληρή πραγματικότητα!
Τα υπόλοιπα σε αναλυτικό δελτίο τύπου μετά το Δημοτικό Συμβούλιο.

Λυγουριό, 25-10-2016
Τάσος Χρόνης
επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

“Ενεργοί δημότες Επιδαύρου”

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.