10/05/2016 12:24:00 μ.μ.
0Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σχολίασε χθες με δήλωσή του τις αναφορές του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Σκουρλέτη για τη χρήση χημικών σε διαμαρτυρία συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας.

"Ο κ. Σκουρλέτης – ως αριστερός Υπουργός - όφειλε να παραιτηθεί αν πραγματικά πιστεύει ότι η κυβέρνηση την οποία υπηρετεί ως Υπουργός λανθασμένα προέβη σε αυτή την απαράδεκτη πολιτική κίνηση. Αντί αυτού συνέχισε την τακτική των «κροκοδείλιων δακρύων» των στελεχών της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. – ΑΝ.ΕΛ. όπου ως «αριστεροί» με μεγαλύτερη μάλιστα ένταση βίας εφαρμόζουν πρακτικές που με πάθος στο παρελθόν καταδίκαζαν."

Σχετικά με το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο κ. Τατούλης αναφερόμενος στις δηλώσεις του Υπουργού στην Ε.Ρ.Τ. δήλωσε:

"Ο κ. Υπουργός επέκρινε την Περιφερειακή Αρχή ότι ο σχεδιασμός που προτείνει εξυπηρετεί «συμφέροντα». Οφείλουμε να τον ενημερώσουμε ότι ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. και με ανταγωνιστικό διάλογο υλοποιήθηκε με Διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος και ολοκληρώθηκε με απόλυτη διαφάνεια, όπως προκύπτει από τις τρείς αποφάσεις του ΣτΕ και τις δύο αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού προέκυψε με κύριες παραμέτρους τη προστασία του περιβάλλοντος και την οικονομικότερη τιμή για τον πολίτη.

Κύριε Σκουρλέτη δεν γνωρίζετε ότι η κυβέρνηση σας συζητά με την ανάδοχο εταιρεία εδώ και σχεδόν ένα χρόνο χωρίς την παρουσία της Περιφέρειας; Πως τολμάτε να αναφέρεστε σε ένα ζήτημα όταν γνωρίζετε ότι με ευθύνη της κυβέρνησης καθυστερεί προκλητικά η υπογραφή της σύμβασης προκαλώντας μεγάλη βλάβη στους Πελοποννήσιους πολίτες; Είναι η δεύτερη φορά που ο Υπουργός Περιβάλλοντος αναφερόμενος στη Περιφέρεια μας έχει υποπέσει σε μεγάλα σφάλματα. Του συνιστούμε την επόμενη φορά που θα αναφερθεί στην Πελοπόννησο να είναι πιο προσεκτικός.
Κύριε Σκουρλέτη τα ψέματα σας τελείωσαν, αφήστε τα παραμύθια, τίποτα πια δεν μπορεί να σε σώσει". 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.