10/13/2016 01:39:00 μ.μ.
0

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά με θέμα την ανάγκη άμεσης εκκίνησης εργασιών συντήρησης στο μεσαιωνικό κάστρο της Νέας Επιδαύρου, για το οποίο είχε εκπονηθεί μελέτη από την προηγούμενη κυβέρνηση από το 2014 με προϋπολογισμό 580.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να έχουν ξεκινήσει ακόμα εργασίες.
 
"Το μεσαιωνικό κάστρο της Νέας Επιδαύρου είναι ένα σημαντικό ιστορικό και αρχιτεκτονικό μνημείο της ευρύτερης περιοχής, με μεταξύ άλλων τρεις βυζαντινούς ναούς, ο ένας εκ των οποίων σε καλή κατάσταση", αναφέρει ο κ. Ανδριανός, θέτοντας στη συνέχεια τα σημερινά προβλήματα.
Σήμερα, η μη ανάληψη των εργασιών έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στο μνημείο, καθώς αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι αποκολλούνται και κατακρημνίζονται πέτρες, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινες ζωές, καθώς ακριβώς δίπλα στο Κάστρο βρίσκονται κατοικίες.
Ο κ. Ανδριανός καλεί τον Υπουργό να προβεί σε άμεσες ενέργειες για την έναρξη των έργων συντήρησης του μεσαιωνικού κάστρου, "όπου εκτός της ιστορικότητας του μνημείου, ο κίνδυνος να τραυματιστούν πολίτες λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται είναι υπαρκτός και μεγάλος".

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.