10/20/2016 10:27:00 π.μ.
0

Σας γνωρίζουμε ότι το Επιμελητήριο Αργολίδας εξαιτίας της μη ενημέρωσής του  από την Διεύθυνση Δασών Αργολίδας για την παράταση που δόθηκε μετά τις 28 Ιουνίου 2016 και ίσχυε έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2016 σχετικά με την εγγραφή στα Μητρώα Κανονισμού ξυλείας, απέστειλε έγγραφο διαμαρτυρίας στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνο Σκουρλέτη και στην Διεύθυνση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Αποτέλεσμα αυτής της παρέμβασης του Επιμελητηρίου Αργολίδας είναι να δοθεί νέα παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεως εγγραφής στα Μητρώα κανονισμού ξυλείας έως 31 Οκτωβρίου 2016.

Υπόχρεοι εγγραφής στο Περιφερειακό Μητρώο Φορέων Εκμετάλλευσης είναι τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που διαθέτουν ξυλεία ή προϊόντα ξυλείας στην αγορά της Ε.Ε για πρώτη φορά και σ΄ αυτή την κατηγορία δύναται να ανήκουν τα Δασαρχεία ή οι Δ/νσεις Δασών άνευ Δασαρχείων της χώρας μας, που διαθέτουν τέτοια υλοποιημένη ξυλεία της περιφέρειας δικαιοδοσίας τους στην αγορά, οι ιδιώτες δασοκτήμονες, οι ιδιοκτήτες μη δημοσίων δασών( όπως ΟΤΑ, Μονές, κ.λ.π.).
Διευκρινίζουμε ότι οι εμπορικές εισαγωγικές επιχειρήσεις που εισάγουν από τρίτες χώρες και συνεπώς διαθέτουν για πρώτη φορά ξυλεία και προϊόντα ξυλείας στην αγορά της Ε.Ε. ανήκουν στην κατηγορία των Φορέων Εκμετάλλευσης και θα πρέπει να καταχωρούνται στο εν λόγω Μητρώο καθώς και οι Δασικοί Συνεταιρισμοί που για πρώτη φορά διαθέτουν ξυλεία στην αγορά.

Στο Περιφερειακό Μητρώο Εμπόρων υπόχρεοι εγγραφής είναι όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που στο πλαίσιο των εμπορικών τους δραστηριοτήτων στην εσωτερική αγορά , πραγματοποιούν αγοραπωλησίες ξυλείας ή προϊόντων ξυλείας που έχουν ήδη διατεθεί στην εσωτερική αγορά και που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 995/2010 και των, κατ εξουσιοδότηση και εκτελεστικών Κανονισμών της Επιτροπής που εκδίδονται για την εφαρμογή του.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε από την ήδη δημοσιευμένη ΚΥΑ με αριθ. 134627/5835/23-12-2015 (ΦΕΚ 2872Β/29-12-2015), στον ειδικό για το Σχέδιο Δράσης FLEGT  δικτυακό τόπο του ΥΠΕΝ, καθώς και κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στη Δ/νση Δασών Αργολίδας-Μιχ. Ιατρού 21 Ναύπλιο, τηλέφωνο 27520 28226 υπεύθυνη κ. Σφήνα , στο Δασονομείο Άργους – Καποδιστρίου 1 τηλέφωνο 27510 67537 και στο Δασονομείο Κρανιδίου.
                                                                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                  ΦΩΤΙΟΣ ΔΑΜΟΥΛΟΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.