10/10/2016 12:44:00 μ.μ.
0
Στο πλαίσιο της ανακήρυξης του έτους 2016 ως έτος Ρωσίας στην Ελλάδα, ο Δήμος Κορινθίων οργανώνει σε συνεργασία με το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου διάφορες εκδηλώσεις από αύριο, Τρίτη, 11 του μήνα, μέχρι και τις 22 Οκτωβρίου.

Η διοργάνωση αποτελεί μια ευκαιρία γνωριμίας της Αγίας Πετρούπολης, της δεύτερης μεγαλύτερης πολιτιστικής πόλης της Ρωσίας, μέσα από τα εκθέματα, τη μουσική αλλά και τους επισκέπτες της Κορίνθου, αλλά και με σκοπό την πολιτιστική και τουριστική αναβάθμιση της πόλης μέσα από την ανταλλαγή ιδεών, αξιών και πολιτιστικών ιδιαιτεροτήτων των δύο λαών. 
Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν:
  • Έκθεση με 51 αντικείμενα από το Εθνογραφικό Μουσείο της Αγ. Πετρούπολης στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου από 11 Οκτωβρίου έως 22 Οκτωβρίου 2016 και οργάνωση ξεναγήσεων για τους μαθητές και το κοινό της πόλης από τον Ρώσο εθνογράφο κ. Dmitri Baranov.
  • Εκδήλωση με την προβολή ντοκιμαντέρ σχετικά με τα αγροτικά έθιμα των Ρώσων του 18ου και 19ου αιώνα, στο Δημοτικό Θέατρο «Θωμάς Θωμαΐδης», την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016.
  • Εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο «Θωμάς Θωμαΐδης» το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 με την παρουσία Ελλήνων και Ρώσων επισήμων στην οποία θα παρουσιαστούν:
    α. θεατρική αναπαράσταση του ρώσικου αγροτικού εθίμου «Dozhinka», από το θεατρικό τμήμα του Εθνογραφικού Μουσείου Αγ. Πετρούπολης,
    β. αφήγηση ελληνικού παραδοσιακού παραμυθιού με τη συνοδεία θεάτρου σκιών και παραδοσιακής μουσικής που διοργανώνεται από το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου.
  • Διάλεξη από τον Ρώσο εθνογράφο κ. Dmitri Baranov και παρουσίαση Ρώσικων παραδοσιακών χορών, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016, στο Δημοτικό Θέατρο «Θωμάς Θωμαΐδης».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.