10/05/2016 12:43:00 μ.μ.
0


Ολοκληρώθηκε η  αποστολή αυτοδιοικητικών του Κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης που διήρκεσε από 1 εως 3 Οκτωβρίου στην Πελοπόννησο, με συναντήσεις εργασίας που πραγματοποιήθηκαν στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, μεταξύ του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη και του Έπαρχου του Σβέμπις Χαλ κ. Γκέρχαρντ Μπάουερ καθώς και συνεργατών τους.

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στην καλή σχέση των δύο Περιφερειών, παράδειγμα διαπεριφερειακής συνεργασίας με συγκεκριμένη στόχευση και ουσιαστικά αποτελέσματα, η οποία αναπτύχθηκε σε μια κρίσιμη για την χώρα περίοδο. Η συνεργασία των δυο Περιφερειών λειτούργησε καθοριστικά για τον σημαντικό θεσμό της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, αψηφώντας τον λαϊκισμό απ' όπου και αν προερχόταν εκείνη την δύσκολη περίοδο του 2012. Ένα παράδειγμα που όλοι σπεύδουν εσχάτως να ακολουθήσουν τόνισε ο κ. Τατούλης.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό ως τους καίριους τομείς ανάπτυξης συνεργιών και συνεργασιών μεταξύ των δύο περιοχών με στόχο την αμοιβαία δημιουργία αξίας και για τους δυο. Έδωσε έμφαση στην ενίσχυση της συνεργασίας, τη μεταφορά γνώσης και εμπειριών, τεχνογνωσίας και καινοτομίας με σύγχρονες μεθόδους και εργαλεία, ώστε να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, πού διακρίνουν τη δημόσια διοίκηση. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Σβέμπις Χαλ θα μοχλεύσει πόρους, με εξειδίκευση στα σύγχρονα διαπεριφερειακά επενδυτικά και χρηματοδοτικά εργαλεία.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε τα δύο συγκεκριμένα προγράμματα τα οποία αποφασίστηκε ότι θα υλοποιηθούν μεταξύ των δυο Περιφερειών και τα οποία θα έχουν ως στόχο την ανταλλαγή πολιτών βασισμένα στον τουρισμό τρίτης ηλικίας και τον μαθητικό τουρισμό.

Ο κ. Μπάουερ ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την φιλοξενία και συμφώνησε στο πλαίσιο συνεργασίας. Ο Έπαρχος του Σβέμπις Χαλ σημείωσε ότι εντυπωσιάζεται κάθε φορά που επισκέπτεται την Πελοπόννησο και βλέπει την ραγδαία ανάπτυξη που εκτελείται εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής. Και οι δυο συμφώνησαν πως το μέλλον της Ευρώπης είναι στην αυτοδιοίκηση.

Τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακήρυξε τον κ. Γκέρχαρντ Μπάουερ πολίτη και Πρεσβευτή της Πελοποννήσου. Οι δυο πολιτικοί ανανέωσαν το ραντεβού τους για την 6η Διάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που θα διοργανωθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Ναύπλιο τον προσεχή Νοέμβριο.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κα. Νικολάκου Κωνσταντίνα, κ. Στεφανόπουλος Θεοφάνης, κ. Σιδέρης Βασίλειος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αρκαδίας κ. Γιαννακούρας Ευάγγελος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Εντεταλμένος για Διεθνείς Σχέσειςς κ. Απόστολος Παπαφωτίου, ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης, ο Δήμαρχος  Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, και ο εκπρόσωπος του Δήμαρχου Πύλου Νέστορος. Από την πλευρά της Επαρχίας του Σβέμπις Χαλ συμμετείχαν ο Δήμαρχος του Gaildorf  κ. Φράνκ Τσίμερμαν, ο Δήμαρχος του Φίχτενμπεργκ  κ. Ρόλαντ Μιόλα, και η Δήμαρχος του Schrozberg  κα. Ζακλίν Φέρντερερ.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.