10/25/2016 05:09:00 μ.μ.
0


Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου αποφάσισε τη χωροθέτηση Υδατοδρομίων εντός των ζωνών λιμένων Ναυπλίου και Νέας Κιου με σκοπό την λειτουργία και εκμετάλλευση της εγκατάστασης Υδατοδρομίων.

Παράλληλα, ανέθεσε στον Πρόεδρο του την συνέχιση των επόμενων σταδίων προκειμένου να ολοκληρωθεί η εν λόγω επένδυση.

Σύμφωνα με το Ταμείο το συγκεκριμένο έργο πρόκειται να ωφελήσει ιδιαιτέρως την περιοχή διότι θα δημιουργήσει ευκαιρίες ανάπτυξης προσελκύοντας περισσότερες τουριστικές επενδύσεις αλλά και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, τα υδροπλάνα μπορούν να αποδειχθούν, ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για την τοπική κοινωνία αφού θα:

-Συμβάλλουν στην τοπική τουριστική ανάπτυξη, παρέχοντας ευκολότερη πρόσβαση στο τουριστικό κοινό μέσω ενός πρωτοποριακού και άκρως ελκυστικού τρόπου μετακίνησης δίνοντας του επιπλέον επιλογές άφιξης και αναχώρησης στην περιοχή.

-Διευκολύνουν την μετακίνηση του ντόπιου πληθυσμού με γρήγορο και σχετικά οικονομικό τρόπο. Οι πτήσεις προς το Υδατοδρόμιο της περιοχής θα μπορούν να πραγματοποιούνται από άλλα Υδατοδρόμια Λιμένων ή/και χερσαία αεροδρόμια (με την χρήση αμφίβιων υδροπλάνων). Έτσι ο πληθυσμός θα δύναται να μετακινείται χωρίς καθυστερήσεις από το λιμάνι ή το αεροδρόμιο άφιξής τους, απευθείας στην περιοχή σας με υδροπλάνο.

- Διευκολύνουν τη μεταφορά φορτίων.

-Προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες πολιτικής προστασίας (αεροδιακομιδές, διασώσεις κ.α.). Επομένως, η λειτουργία των Υδατοδρομίων και η συνεπακόλουθη δραστηριοποίηση των υδροπλάνων θα αποτελέσει ένα έργο πνοής για τη περιοχή και θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.