10/11/2016 01:37:00 μ.μ.
0
Σε ερώτηση από τις 11/07/2016 που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός σχετικά με την αποστράγγιση της ρευστότητας από την πραγματική οικονομία που προκαλεί η παρακράτηση ενισχύσεων από το ΕΣΠΑ έναντι μελλοντικών οφειλών απάντησε ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκης, διαβιβάζοντας σχετικό έγγραφο της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΣ.

Στο κείμενο της απάντησης με αναφορά στις διατάξεις του νόμου για το ΕΣΠΑ αναγράφεται ότι "προσδιορίζονται οι περιπτώσεις στις οποίες δεν μπορούν να κατασχεθούν, δεν υπόκεινται σε καμία παρακράτηση και δεν συμψηφίζονται με τυχόν οφειλές του δικαιούχου προς το Ελληνικό Δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία, οι ενισχύσεις στους δικαιούχους που υλοποιούν πράξεις συγχρηματοδούμενες στο πλαίσιο Επιχειρησιακών Προγραμμάτων. Επίσης, προσδιορίζονται οι περιπτώσεις για τις οποίες είναι απαραίτητη η προσκόμιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για την καταβολή των ενισχύσεων αυτών."

"Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν τις προκαταβολές και τις ενδιάμεσες πληρωμές. Οι τελικές πληρωμές των δικαιούχων δεν εντάσσονται στις ως άνω περιπτώσεις απαλλαγής και δύνανται να συμψηφιστούν, παρακρατηθούν ή να αποδοθούν για λογαριασμό του δικαιούχου. Για την καταβολή των ενισχύσεων αυτών καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αποδεικτικών φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.

Το ποσό που αποδίδεται στο δημόσιο ταμείο, αναγράφεται ως όρος παρακράτησης στην φορολογική ενημερότητα και δεν αφορά μελλοντικές οφειλές του δικαιούχου, αλλά τις τρέχουσες οφειλές του, η δε συγκεκριμένη διαδικασία εφαρμόζεται από την έναρξη υλοποίησης και καθ' όλη τη διάρκεια εκτέλεσης τελικών πληρωμών των δράσεων κρατικών ενισχύσεων της περιόδου 2007-2013."

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.