10/19/2016 11:51:00 π.μ.
0

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, βρέθηκε στις Βρυξέλλες, από τις 11 έως τις 14 Οκτωβρίου 2016, μαζί με άλλους Δημάρχους - μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, συμμετέχοντας στον κύκλο συνεδριάσεων του "Συμφώνου των Δημάρχων για το κλίμα και την ενέργεια στην πράξη - υποστηρίζοντας τις τοπικές κλιματικές λύσεις" που έλαβε χώρα στην αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου.

Το Σύμφωνο των Δημάρχων αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη στροφή της κοινωνίας σε ένα βιώσιμο μοντέλο αστικής ανάπτυξης.

Ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με στόχο τη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 20% έως το 2020, βάσει του Σχεδίου Δράσης για την Αειφόρο (Βιώσιμη) Ενέργεια που κατάρτισε τον Δεκέμβριο 2010. Συμπληρωματικά του Συμφώνου των Δημάρχων, τον Μάρτιο 2016, το Δημοτικό Συμβούλιο υπέγραψε το Σύμφωνο Υποστήριξης του "Ψηφιακού Πράσινου Χάρτη", βάσει του οποίου προκύπτουν ευκαιρίες χρηματοδότησης προγραμμάτων απευθείας από την Ε.Ε. μέσω του προγράμματος Horizon 2020.

Οι συνεδριάσεις πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του Open Days ("Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για τις Περιφέρειες και τους Δήμους"), στις εργασίες της οποίας μετείχε και πέρυσι ο Δήμαρχος, καθώς διεξάγεται κάθε χρόνο στις Βρυξέλλες και δίνει την ευκαιρία στους αυτοδιοικητικούς και τα στελέχη της Ε.Ε. να ανταλλάξουν ορθές πρακτικές και τεχνογνωσία στον τομέα της περιφερειακής και αστικής ανάπτυξης.

Η Νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου

Συμπληρωματικά των εργασιών του Open Days, διεξήχθη την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και ημερίδα του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με θέμα "Έργα αειφόρου ενέργειας στο Δημόσιο τομέα και η εμπειρία των ΟΤΑ από το σχεδιασμό στην υλοποίηση", όπου παρουσιάστηκαν έργα κάθε κατηγορίας δημόσιων κτηρίων που στοχεύουν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων ενεργειακής αναβάθμισης ως καλές πρακτικές του Συμφώνου των Δημάρχων.

Στην ημερίδα ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων εκπροσωπήθηκε από τον Αρχιτέκτονα Μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας, κ. Μίλτο Παπαδημητρόπουλο, ο οποίος παρουσίασε τη Νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου.

Η Νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου αποτελεί πρότυπο κτήριο μηδενικής ενεργειακής απόδοσης με βασικά κριτήρια σχεδιασμού τη λειτουργικότητα, τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των χρηστών και την εργονομική αρτιότητα. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός της Βιβλιοθήκης έχει εστιάσει στη συμπλήρωση του όγκου της κατοικίας με την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού κελύφους, με την εφαρμογή βιοκλιματικών αρχών και την ένταξη Παθητικών Ηλιακών Συστημάτων και συστήματος Γεωθερμίας για θέρμανση και ψύξη, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μέγιστη δυνατή κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του κτηρίου.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.