11/05/2016 02:24:00 μ.μ.
0


Σε κατ’ αρχήν συμφωνία με τους Θεσμούς έχει έρθει η κυβέρνηση, για την εφαρμογή ενός σχεδίου που θα δίνει το δικαίωμα σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις, να ενταχθούν ρύθμιση 120 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς εφορία και ασφαλιστικά Ταμεία. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη στην προωθούμενη ρύθμιση, είναι η εκπλήρωση εκ μέρους του οφειλέτη, των τρεχουσών υποχρεώσεών του.

Το ν εν λόγω σχέδιο, που όπως αναφέρθηκε έχει την αρχική έγκριση των δανειστών, αναμένεται να δώσει βαθιά «ανάσα» σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις αλλά και να «τροφοδοτήσει» με την απαραίτητα ρευστότητα ασφαλιστικά ταμεία όπως ο ΟΑΕΕ, που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αγορά», κάθε περίπτωση θα είναι απολύτως προσωποποιημένη και θα εξετάζεται, μεταξύ άλλων, η εισφοροδοτική και φορο δοτική ικανότητα. Οσο μικρότερο αριθμό δόσεων (αρχής γενομένης από τις 12) επιλέξει ο οφειλέτης, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το ποσοστό μείωσης των προσαυξήσεων και των προστίμων.

Αντίθετα, όσο μεγαλύτερος γίνεται ο αριθμός των δόσεων (έως και τις 120) που θα καθοριστούν, τόσο θα περιορίζεται το «κούρεμα».. Εάν δοθεί το οριστικό «πράσινο φως» στις διαπραγματεύσεις μετά τις 14 Νοεμβρίου, το σχέδιο θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.