11/14/2016 11:14:00 π.μ.
0


Επιστολή Ανδριανού στον Πρύτανη του Πολυτεχνείου για να αναλάβει το ΕΜΠ την επικαιροποίηση της μελέτης αποκατάστασης και επανάχρησης του ενετικού κτηρίου του 17ου αιώνα, ιδιοκτησίας του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου.
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός απέστειλε επιστολή προς τον Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου καθηγητή Ι. Γκόλια για την ανάληψη από πλευράς του ΕΜΠ της επικαιροποίησης της μελέτης αποκατάστασης και επανάχρησης του ενετικού κτηρίου στο Ναύπλιο

Στην επιστολή του ο κ. Ανδριανός επισημαίνει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

“Με την παρούσα επιστολή, σας παρακαλώ να εξετάσετε θετικά την ανάληψη από πλευράς του ΕΜΠ της επικαιροποίησης της μελέτης αποκατάστασης και επανάχρησης του ενετικού κτηρίου του 17ου αιώνα επί των οδών Αγίου Γεωργίου και Παπανικολάου στο Ναύπλιο ιδιοκτησίας του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου, για την οποία είχε εκπονηθεί προηγούμενη μελέτη από το Σπουδαστήριο Αρχιτεκτονικών Συνθέσεων του ΕΜΠ με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Δ. Ζήβα και είχε εγκριθεί με την υπ. αρ. πρωτ. ΥΠΠΟ/ΔΑΒΜΜ/30774π.ε/19-4-2001 απόφαση Υπουργού.

Λόγω της ανάγκης άμεσης έναρξης των εργασιών ώστε να αποφευχθεί η ολική κατάρρευση του κτηρίου, αλλά και της οικονομικής αδυναμίας του Μητροπολιτικού Ναού, η συμβολή του ΕΜΠ θα είναι καίρια για τη διάσωση αυτού του σημαντικού τοπόσημου της πόλης του Ναυπλίου.

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, επισυνάπτω τα σχετικά έγγραφα”.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.