11/30/2016 02:58:00 μ.μ.
0

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τριήμερο βιωματικό εκπαιδευτικό σεμινάριο που οργάνωσε ο Συμβουλευτικός Σταθμός του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ στο Ναύπλιο σε συνεργασία με το Δίκτυο Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης ΚΕΘΕΑ και με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων με θέμα «Η πρόληψη και η έγκαιρη παρέμβαση στη χρήση των εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων παραβατικών συμπεριφορών και η δικτύωση των σχετικών υπηρεσιών».

Στο σεμινάριο συμμετείχαν 35 επαγγελματίες από δημόσιες δομές κοινωνικής και ψυχικής υγείας του Νομού Αργολίδας. Η εκπαίδευση εστίασε σε θέματα πρόληψης των εξαρτήσεων (σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «Ελπίδα Ζωής» του ΟΚΑΝΑ), στα στάδια της εξάρτησης, στην διαδικασία αλλαγής του εξαρτημένου ατόμου, καθώς και στην δικτύωση των υπηρεσιών της περιοχής με στόχο την καλύτερη συνεργασία και ανταπόκριση στις ανάγκες των εξυπηρετούμενων.

Σύμφωνα με την αξιολόγηση των συμμετεχόντων, το σεμινάριο ανταποκρίθηκε στις βασικές προσδοκίες για ενημέρωση και εκπαίδευση σε θέματα εξαρτήσεων και προσέγγισης του συγκεκριμένου πληθυσμού. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του τριημέρου δόθηκε η δυνατότητα γνωριμίας και αλληλεπίδρασης των επαγγελματιών της περιοχής, γεγονός που μπορεί να λειτουργήσει ως ένα πρώτο βήμα περαιτέρω συνεργασίας και αξιοποίησης της ειδίκευσης της κάθε υπηρεσίας.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο Φουγάρο με την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας από το Φουγάρο και με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων.Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Συμβουλευτικό Σταθμό του ΚΕΘΕΑ στο Ναύπλιο, στα τηλ. 27520 47251, 27520 47270

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.