11/17/2016 09:29:00 μ.μ.
0
Το πολυτεχνείο δεν ήτανε γιορτή, ήτανε εξέγερση και πάλη λαϊκή, και πάντα θα δείχνει το δρόμο, για την ελευθερία και την δημοκρατία"

Κάθε 17 Νοέμβρη μας έρχονται στο μυαλό μνήμες από τα φοιτητικά μας χρόνια που διαδηλώναμε σύσσωμοι στις οδούς της πρωτεύουσας για να τιμήσουμε τους πεσόντες του πολυτεχνείου αλλά και για να κρατήσουμε ζωντανό το πιο σημαντικό δημοκρατικό γεγονός των τελευταίων δεκαετιών.
Το σύνθημα του πολυτεχνείου -ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ- θα είναι για πάντα επίκαιρο και αέναα θα φωτίζει τον δρόμο για την πραγμάτωση των βασικών αξιών ενός προηγμένου δημοκρατικού λαού.
Ψωμί δηλώνοντας την οικονομική επάρκεια που έχουν ανάγκη οι πολίτες για να εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.
Παιδεία δηλώνοντας τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά που διαδραματίζουν τον ρόλο του θεματοφύλακα του δημοκρατικού πολιτεύματος. Ισότητα, ελευθερία, πλουραλισμός, δικαιοσύνη.
Ελευθερία ως απόρροια των παραπάνω, γιατί χωρίς τα παραπάνω κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ελεύθερος.
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.