11/01/2016 07:07:00 μ.μ.
0
Συνεδρίασε η Πολιτική Προστασία του Δήμου  Άργους Μυκηνών
Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου  Άργους Μυκηνών συνεδρίασε σήμερα προεδρεύοντος του Αντιδημάρχου Ηλία Χατζηγεωργίου, προκειμένου να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα αντιμετώπισης ακραίων καιρικών φαινομένων, εν όψει του επερχόμενου χειμώνα.
Σκοπός της σύγκλησης του ανωτέρω οργάνου ήταν η οργάνωση και ο συντονισμός των ενεργειών τόσο των αρμόδιων Υπηρεσιών όσο και των εθελοντικών οργανώσεων σχετικά με τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των κινδύνων που προέρχονται από τις εκδηλώσεις πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων – παγετού για την περίοδο 2016-2017, καθώς και κάθε άλλο μέτρο κρίνεται απαραίτητο, στην πρόληψη και ετοιμότητα. 
Πιο συγκεκριμένα στη συνεδρίαση εξετάσθηκαν θέματα σχετικά με:

-Tις αρμοδιότητες των υπηρεσιών του Δήμου που εμπλέκονται σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας (ανάθεση-καταμερισμός αρμοδιοτήτων).

-Το συντονισμό δράσεων Πολιτικής Προστασίας των λοιπών φορέων (ΕΛ.ΑΣ., Π.Σ. κλπ), σε επίπεδο Δήμου για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.

-Τον έλεγχο των ρεμάτων και ειδικά των σημείων εκείνων που παρουσιάζουν συχνά πλημμυρικά φαινόμενα.

-Τον έλεγχος και συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού (φορτηγά, εκσκαφείς, φορτωτές, γκρέιτερ, αποφρακτικά, φορητές αντλίες, κλπ).

-Την ετοιμότητα εργατοτεχνικού προσωπικού που θα τα χρησιμοποιεί.

-Τον καθαρισμό των φρεατίων και γενικώς έλεγχος της ταχείας απορροής των υδάτων από το οδικό δίκτυο ευθύνης τους.

-Τον έγκαιρο αποκλεισμό οδικού δικτύου το οποίο μετατρέπεται σε Ιρλανδική Διάβαση.
Στην συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, του δασαρχείου , της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης παραρτήματος Αργολίδας και ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.