11/05/2016 10:54:00 π.μ.
0
Διαβάζω πολύ προσεκτικά το περιεχόμενο  της απάντησης του Γιάννη Μπαλάφα στον Γιάννη Μανιάτη και δεν έχω ακόμα αντιλιφθεί από που βγήκαν τα συμπεράσματα πως η ΔΕΥΑΕΡ πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα στους δημότες των εν λόγω περιοχών .
 Ας δούμε λίγο τι έγινε το 2011 όπου η τότε δημοτική αρχή, της οποίας ήταν μέλος ο κ.Μπαλαμπάνης, ψήφισε την επέκταση της τότε ΔΕΥΑΚ και στον πρώην Δήμο Ερμιόνης και ονομάστηκε ΔΕΥΑΕΡ, από τότε και μέχρι το 2015 δεν εξέδωσαν λογαριασμούς στις περιοχές που έγινε η επέκταση, άρα δεν υπάρχει αναδρομικότητα στις χρεώσεις, αφού το μόνο που έκανε η επιχείρηση ήταν να εκδώσει τους λογαριασμούς  από το 2011 εως και το τέλος του 2014. Σύμφωνα με τους νόμους που διέπουν τις ΔΕΥΑ το τέλος 80% επιβάλλεται και στις περιοχές που έχουν επεκταθεί οι επιχειρήσεις  και  η αποκεντρωμένη διοίκηση νομιμοποίησε αυτή την απόφαση.
 Ως επιχειρήματα έχουν εκπέσει  από την απάντηση της αποκεντρωμένης διοίκησης , εξέπεσαν κατά το μεγάλο σύνολο τους και από την απάντηση του υπουργείου αν και έχει γνωμοδοτικό χαραχτήρα , την απόφαση της αποκεντρωμένης  για τη νομιμότητα των χρεώσεων της ΔΕΥΑΕΡ μόνο το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους μπορεί να την αλλάξει ή όποια άλλη δικαστική απόφαση.

Και ακολουθώντας τις προηγηθείσες ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης ο Χ.Μπαλαμπάνης κινείτε στο ίδιο μοτίβο και κάνοντας το ίδιο λάθος   , γράφει ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Γιάννη Γεωργόπουλου, "Θέλω να σας υπενθυμίσω για άλλη μία φορά την συζήτηση στο πνευματικό κέντρο Ηλιοκάστρου , όταν εγώ σαν Δημοτικός Σύμβουλος και όλοι οι άλλοι προσπαθούσαμε να σας πούμε ότι αυτό που κάνετε δεν έχει καμία ισχύ γιατί απλά δεν έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας. Θέλατε μάλλον και την διαβεβαίωση από τον υφυπουργό τον κ. Μπαλάφα."

 Ο Χ.Μπαλαμπάνης αφήνει αιχμές και  κατά του τρόπου αντιπολίτευσης που ασκούν οι άλλες παρατάξεις  της μειοψηφίας και βέβαια φωτογραφίζει και την προσφάτως αποχωρήσασα από την δημοτική πλειοψηφία κ.Λούμη.

"Όλα τα δημόσια πρόσωπα που έχουν εκλεγεί να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των Δημοτών και του Δήμου, είναι επιβεβλημένο να τοποθετούνται και να ψηφίζουν με μόνον αυτό το κριτήριο και τίποτε άλλο. Και επειδή τα τελευταία χρόνια όλα γύρω μας γκρεμίζονται, υπάρχουν και κάποιοι που αντιστέκονται και αντιστέκονται όχι γράφοντας στα Blogs, αλλά εξαντλώντας προς κάθε κατεύθυνση την πίεση τους για τα δίκαια και νόμιμα αιτήματά τους." "Πέραν της αντιπολίτευσης, δυστυχώς τότε κανένας δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης δεν υποστήριξε τις θέσεις των δημοτών, τις δικές μου , του δίκαιου και του νόμιμου και ας σήμερα κάποιοι πανηγυρίζουν."

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τα όσα ακούγονται και γράφονται στο διαδίκτυο το τελευταίο διάστημα ,σχετικά με το χαράτσι του 80% και την επιβολή του στους Δημότες του τέως Δήμου Ερμιόνης, υπενθυμίζω ότι:


Όλα τα δημόσια πρόσωπα που έχουν εκλεγεί να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των Δημοτών και του Δήμου, είναι επιβεβλημένο να τοποθετούνται και να ψηφίζουν με μόνον αυτό το κριτήριο και τίποτε άλλο. Και επειδή τα τελευταία χρόνια όλα γύρω μας γκρεμίζονται, υπάρχουν και κάποιοι που αντιστέκονται και αντιστέκονται όχι γράφοντας στα Blogs, αλλά εξαντλώντας προς κάθε κατεύθυνση την πίεση τους για τα δίκαια και νόμιμα αιτήματά τους.

Και αυτοί δεν είναι άλλοι , από μία ομάδα κατοίκων του Ηλιοκάστρου <<χωρίς κανέναν αρχηγό σας διαβεβαιώνω κύριε Δήμαρχε, όπως σε Δημοτικό Συμβούλιο πριν από λίγο καιρό με αποκαλέσατε>> έχοντας δίπλα τους από την αρχή συμπαραστάτες αυτούς που πίστεψαν και παλεύουν για τα δίκαια αιτήματά , προσπαθώντας να αποτρέψουν την αδικία και την μη νομιμότητα.

Θέλω να σας υπενθυμίσω για άλλη μία φορά την συζήτηση στο πνευματικό κέντρο Ηλιοκάστρου , όταν εγώ σαν Δημοτικός Σύμβουλος και όλοι οι άλλοι προσπαθούσαμε να σας πούμε ότι αυτό που κάνετε δεν έχει καμία ισχύ γιατί απλά δεν έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας. Θέλατε μάλλον και την διαβεβαίωση από τον υφυπουργό τον κ. Μπαλάφα.

Το ίδιο σκηνικό έγινε όταν αμέσως μετά από λίγο το θέμα ήρθε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τον Πρόεδρο του Δ.Σ να μην μου δίνει τον λόγο και να προσπαθεί να με αποβάλλει από την αίθουσα, παρουσία πολλών δημοτών, γνωρίζοντας τις θέσεις μου .

Πέραν της αντιπολίτευσης, δυστυχώς τότε κανένας δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης δεν υποστήριξε τις θέσεις των δημοτών, τις δικές μου , του δίκαιου και του νόμιμου και ας σήμερα κάποιοι πανηγυρίζουν.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, όπως λέει και ο λαός μας.

Δεν είναι καθόλου τυχαίες οι τοποθετήσεις και η στήριξη στο θέμα αυτό του χαρατσιού από τον πρώην Δήμαρχο Ερμιόνης ο οποίος γνωρίζει καλύτερα από τους περισσότερους την τοπική αυτοδιοίκηση.

Κύριοι κατεβείτε από το καλάμι , ζητήστε συγνώμη από τους δημότες του τέως Δήμου Ερμιόνης γυρίστε πίσω τα χρήματα, η απόφασή σας αυτή για την επιβολή του 80 % στους λογαριασμούς πέρα από μη νόμιμη δεν είναι και ηθική.

Χρήστος Μπαλαμπάνης
Δημοτικός Σύμβουλος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.