11/07/2016 02:17:00 μ.μ.
0
Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων του ΤΕΕ Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.), στην Τρίπολη και το Ναύπλιο, με συμμετοχή Μηχανικών, τοπικών φορέων και πολιτών, το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει διεξαγωγή αντίστοιχων ημερίδων στην Καλαμάτα και την Κόρινθο.

Στόχος των ημερίδων είναι η ανάπτυξη ενός δημιουργικού διαλόγου ανάμεσα στον Ακαδημαϊκό χώρο και των συμμετεχόντων πάνω σε θέματα που έχουν άμεση σχέση με την εξεταζόμενη γεωγραφική περιοχή, τις φυσικές ιδιαιτερότητές της και κυρίως την ιστορική της αξία στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

Στα πλαίσια των ημερίδων αναδεικνύονται και εξετάζονται θέματα που αφορούν την ταυτότητα του τόπου, ζητήματα διαχείρισης αρχιτεκτονικής κληρονομιάς αλλά και θέματα αρχιτεκτονικής τεχνολογίας.

Θεματολογία ημερίδων:
 • "ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ"
  (Τρίπολη 17 Σεπτεμβρίου 2016 - Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης)
 • "ΝΑΥΠΛΙΟ: ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ , ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ  ΑΝΑΠΤΥΞΗ"
  (Ναύπλιο 8 Οκτωβρίου 2016 - Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου)
 • "ΝΟΤΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΤΟΠΙΟ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ"
  (Καλαμάτα 11 Νοεμβρίου 2016 - Αμφιθέατρο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος, Διοικητήριο)
 • "ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ: ZΗΤΗΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ"
  (Κόρινθος 14 Δεκεμβρίου 2016)

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.