11/24/2016 05:14:00 μ.μ.
0

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη 22/11/2016 ο συνδυασμός ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ έβαλε σαν θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης να καταθέσει το δημοτικό συμβούλιο τις απόψεις του για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό στη Διαχείριση των Απορριμμάτων. (ΠΕΣΔΑ) Αφορμή ήταν η συζήτηση που θα γινόταν στο Περιφερειακό συμβούλιο την επόμενη ημέρα για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του νέου ΠΕΣΔΑ.

Η πρότασή μας ήταν να βγει μια απόφαση στηριγμένη στις αποφάσεις και παρατηρήσεις του ΦΟΣΔΑ. (φορέας διαχείρισης των απορριμμάτων εκ μέρους των δήμων στην εκτελεστική επιτροπή μετέχει και ο κ. Κωστούρος). Απόφαση 44/2016 12 Σεπτεμβρίου 2016 Όσοι θέλουν να δουν την απόφαση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΑΔΑ 6ΦΣΛΟΞΝΒ-ΑΞΜ

-Τοπική διαχείριση σκουπιδιών και χρηματοδότηση των έργων.
-Ανακύκλωση στη πηγή κομποστοποίηση.
-Απόρριψη του όρου της ποιοτικής σύστασης των απορριμμάτων στην υποδοχή στα εργοστάσιά πυρόλυσης.
-Απόρριψη του όρου της κατώτερης εγγυημένης ποσότητας.

Το θέμα μπήκε για συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης. Η εισήγηση του δημάρχου ήταν αρνητική στην έκδοση τέτοιας απόφασης. Για την ιστορία η πρόταση πήρε δύο μόνο ψήφους (Αντωνιάδης και Δρούγκας) .

Μετά από μερικά χρόνια θα συζητάμε πως αυξήθηκαν τα δημοτικά τέλη και ποιος ευθύνεται.

Δείτε στο VIDEO τις αντιδράσεις άλλων δήμων στην Πελοπόννησο για τον προτεινόμενο σχεδιασμό.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.