11/08/2016 11:31:00 π.μ.
0

Ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης κατέθεσε την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τη νομιμότητα στη δανειοδότηση πολιτικών κομμάτων και επιχειρήσεων ΜΜΕ τα προηγούμενα χρόνια. Ο κ. Σαλαγιάννης απάντησε σε ερωτήματα  των μελών της επιτροπής αναφορικά με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και τους όρους–προϋποθέσεις υπό τις οποίες οι τράπεζες χορήγησαν δάνεια πολλών εκατομμυρίων.

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της επιτροπής, Γιάννης Γκιόλας έθεσε σειρά ερωτημάτων στον εξεταζόμενο μάρτυρα  σχετικά με  την οικονομική κατάσταση του κόμματος  την περίοδο του δανεισμού, τη διαφάνεια, την αναγκαιότητα των δανείων, τους σκοπούς που εξυπηρέτησαν κλπ.

Συγκεκριμένα ο κ. Γκιόλας ρώτησε τον κ. Σαλαγιάννη αναφορικά με:
  • Την έκθεση ορκωτών λογιστών που είχαν διαπιστώσει έλλειψη διπλογραφικής μεθόδου στα λογιστικά του ΠΑΣΟΚ, τη μη καταγραφή των δανειακών υποχρεώσεων (δόσεις, ημερομηνίες κλπ.)  και γενικότερα την ανυπαρξία εσωτερικού ελέγχου. Γιατί η ηγεσία δεν λάμβανε μέριμνα;
  • Πίστευαν ότι δεν θα υπήρχε ποτέ έλεγχος ή ότι οι οικονομικές ελλείψεις θα καλύπτονταν από το κράτος, ή και από άλλες "πηγές";
  • Γιατί τα μεγάλα έξοδα στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν χωρίς παραστατικά;
  • Σε τι εξυπηρέτησαν τα δάνεια αν η κρατική επιδότηση κάλυπτε τις λειτουργικές δαπάνες του κόμματος?
Περισσότερα στο ακόλουθο βίντεο:


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.