11/10/2016 04:33:00 μ.μ.
0

Ο σημερινός Πρόεδρος των ΗΠΑ -μέχρι να αναλάβει καθήκοντα τον Ιανουάριο ο νεοεκλεχθής Ντόναλντ Τραμπ- Μπαράκ Ομπάμα, θα επισκεφθεί την Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, κι όπως ανακοινώθηκε, περιμένουμε την άφιξή του την Τρίτη, 15 Νοεμβρίου, στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα υπάρξει επίσημη υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και θα ακολουθήσει συνάντηση των δύο ηγετών.

Αργότερα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ. Το ίδιο βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του Προέδρου των ΗΠΑ στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο  Πρόεδρος των ΗΠΑ θα αναχωρήσει την επόμενη ημέρα, Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου.

Περισσότεροι από 3.000 Έλληνες αστυνομικοί θα βρίσκονται σε συναγερμό για την επίσκεψή του, ενώ περισσότερο από 500 Αμερικανοί πράκτορες της CIA και της προσωπικής του ασφάλειας θα συμμετάσχουν στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Σε κάθε μετακίνηση του Ομπάμα οι δρόμοι στην Αθήνα θα κλείνουν μισή ώρα πριν και ο λόφος του Φιλοπάπππου θα φρουρείται από το τέλος της εβδομάδας και θα ερευνάται συνέχεια από πυροτεχνουργούς

Η ΕΕΔΥΕ, εργατικά συνδικάτα, σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων, σύλλογοι γυναικών, φοιτητικοί σύλλογοι και φορείς του λαϊκού κινήματος διαδηλώνουν την ερχόμενη Τρίτη, 15 Νοεμβρίου, και ώρα 6.30 μ.μ., στην Ομόνοια, χαρακτηρίζοντας προκλητική την επίσκεψη Ομπάμα παραμονές της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και καταγγέλλοντας το ρόλο του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Η ανακοίνωσή τους:
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέες και νέοι,

Οι φορείς του λαϊκού κινήματος που οργανώνουμε τη συγκέντρωση, καλούμε σε μαζική συμμετοχή:
  • Για να καταδικαστεί αποφασιστικά η επίσκεψη–πρόκληση του Ομπάμα στην Ελλάδα, παραμονές της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, και να κηρύξουμε ανεπιθύμητο τον πρόεδρο των ΗΠΑ που η πολιτική τους μακελεύει τους λαούς
  • Για να δυναμώσει η παρέμβαση του λαού μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, επεμβάσεις και πολέμους.
  • Για να καταγγελθεί για άλλη μια φορά ο εγκληματικός ρόλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.
  • Για να ενισχυθεί η πάλη ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που συνεχίζει την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Να βροντοφωνάξουμε:
Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!


Η επίσκεψη Ομπάμα πραγματοποιείται σε συνθήκες ολομέτωπης επίθεσης της κυβέρνησης ενάντια στην εργατική τάξη, τα πλατιά λαϊκά στρώματα και βαθιάς ελληνικής εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια διαθέτοντας πλοία, στρατιωτικές δυνάμεις, βάσεις, υποδομές για τις πολεμικές ανάγκες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, στο όνομα της «Γεωστρατηγικής Αναβάθμισης» για λογαριασμό των μεγάλων συμφερόντων.

Η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην Ελλάδα και τη Γερμανία, λίγες μέρες πριν τη λήξη της θητείας του έχει στόχο την προώθηση των Αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή, στο πλαίσιο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, την πάρα πέρα ενίσχυση των Ευρω-Ατλαντικών επιθετικών σχεδίων.

Το περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή είναι κυριολεκτικά εκρηκτικό.

Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι στο έδαφος της Συρίας και του Ιράκ συνεχίζονται. Στρατιωτικές δυνάμεις με τεράστια δύναμη πυρός έχουν συγκεντρωθεί στο Αιγαίο και τη λεκάνη της Μεσογείου. Ευθεία -και με ΕΥΡΩΝΑΤΟΪΚΗ κάλυψη - είναι η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας από την αστική τάξη της Τουρκίας, όπως δείχνουν οι διαδοχικές δηλώσεις Ερντογάν. Στην Κύπρο είναι σε εξέλιξη πυρετώδεις κινήσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για «διευθέτηση» του Κυπριακού, με ένα νέο σχέδιο ΑΝΑΝ, για διχοτόμηση του νησιού και την οδυνηρή συνομοσπονδιακή λύση δύο κρατών.

Υλοποιούνται οι επικίνδυνες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία και οι πρόσφατες αποφάσεις των υπουργών Άμυνας της λυκοσυμμαχίας για τη μεταφορά και πολεμική προετοιμασία ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην Ανατολική – Κεντρική Ευρώπη σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία.

Οι ισχυρισμοί της Ελληνικής κυβέρνησης περί «σταθερότητας» και «συμβολής» της Ελλάδας στην υπόθεση της ειρήνης είναι λόγια του αέρα και έρχονται σε κάθετη αντίθεση με την  πραγματικότητα που ζούμε στην περιοχή μας, με τους πολέμους που βιώνουν οι λαοί, με το πρόβλημα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, με τις πολυάριθμες θερμές εστίες που διαμορφώνουν το έδαφος ακόμα και για γενικευμένη ιμπεριαλιστική σύγκρουση.

Η καλλιέργεια προσδοκιών, ότι η επίσκεψη Ομπάμα, η ενίσχυση των σχέσεων με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε γίνεται προς όφελος του λαού μας, επιχειρούν να εξαπατήσουν την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία και να αποκρύψουν πόσο ακριβά έχει πληρώσει ο λαός την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Να αποκρύψουν ότι και σήμερα καθημερινά αποκαλύπτονται οι τραγικές συνέπειες αυτής της πολιτικής όπως καταγράφονται για παράδειγμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό.

Ο κίνδυνος είναι προ των πυλών. Είναι ώρα επαγρύπνησης και αγώνα ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την ελληνική εμπλοκή για την υλοποίησή τους. Να πέσει στο κενό η προσπάθειά τους για ομοψυχία κάτω από τους λεγόμενους εθνικούς στόχους. Καμία σχέση δεν υπάρχει ανάμεσα στα συμφέροντα των μονοπωλίων και τα συμφέροντα και τις ανάγκες του ελληνικού λαού που μοχθεί καθημερινά κάτω από τις όλο και πιο δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική τους.

Πάλη για την πραγματική Ειρήνη σημαίνει πάλη για την κατάργηση, την εξάλειψη των αιτιών που γεννούν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, πάλη ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που γεννάει πολέμους, κρίσεις, φτώχεια και προσφυγιά.
  • ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ
  • ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΑ
  • ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
  • ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ
ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΤΕΙΧΟΣ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ 
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ 6.30 μ.μ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.